Εντυπωσιακές οι βολές των μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς του Β΄ εξαμήνου 2023 στα Πετρωτά Ξάνθης

 
ISK_7640

Ενημερώθηκε: 03/11/23 - 19:07

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Εντυπωσιακές ήταν οι ημερήσιες και νυχτερινές βολές των μονάδων του Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς για το Β΄ εξάμηνο του 2023, που πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής Πετρωτών Ξάνθης, το διάστημα από 30 Οκτωβρίου ως 1 Νοεμβρίου 2023.

Οι βολές αυτές πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή προσωπικού, οπλικών συστημάτων και μέσων των Μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ και αποτελούν την κορυφαία εκπαιδευτική δραστηριότητα της Διοικήσεως Πυροβολικού της Στρατιάς.

Ειδικότερα, εκτελέστηκαν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109 αμερικανικής κατασκευής, PzH-2000GR γερμανικής κατασκευής, καθώς και από συστήματα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΠΕΠ) τύπου RΜ-70 (ΠΕΠ RΜ-70), τσεχοσλοβακικής κατασκευής και προελεύσεως. «Κατά την εκτέλεση των βολών διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού στην τεχνική και τακτική χρησιμοποίηση των οπλικών συστημάτων» συμφώνως με το ΓΕΣ.

Επίσης σημειώνεται ότι «Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αιτήσεως, συντονισμού και εκπομπής πυρών υποστηρίξεως με σκοπό την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συνέργειας των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις, κάνοντας πράξη την αρχή «εκπαιδεύομαι όπως θα πολεμήσω».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ