Εντυπωσιακή και πολυδιάστατη η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς το πρώτο τετράμηνο του 2023

 
Εντυπωσιακή και πολυδιάστατη η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς το πρώτο τετράμηνο του 2023

Ενημερώθηκε: 27/05/23 - 19:22

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Εντυπωσιακή από πλευράς στατιστικών στοιχείων και πολυδιάστατη από πλευράς αντικειμένων δράσεως ήταν η κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023, συμφώνως με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Συμφώνως με τα στοιχεία αυτά οι δράσεις στις οποίες συμμετείχε το προσωπικό του Στρατού Ξηράς κατά το προαναφερθέν διάστημα ήταν οι ακόλουθες:

• Εθελοντική αιμοδοσία προσωπικού, όπου συγκεντρώθηκαν 2439 φιάλες αίματος.

• Πραγματοποίηση επισκέψεων ιατρικών κλιμακίων σε χωριά σε ολόκληρη της Επικράτεια, όπου εξετάσθηκαν 326 κάτοικοι και μαθητές σχολείων.

• Στελέχωση των περιφερειακών Ιατρείων Τήλου, Καρπάθου, Φούρνων – Θύμαινας, Αγαθονησίου και Οινουσσών, από οπλίτες θητείας – ιατρούς.

• Εκτέλεση 96 αεροδιακομιδών ασθενών και τραυματιών, μετά από σχετικό αίτημα από το ΕΚΑΒ, προς το ΥΠΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ, με μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D Chinook και ΝΗ-90 της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, για τη μεταφορά 136 ασθενών.

• Πραγματοποίηση εργασιών επισκευής και συντηρήσεως, όπως χρωματισμός αιθουσών, εργασίες επιδιορθώσεως εξωτερικών επιχρισμάτων και χρωματισμού εξωτερικής τοιχοποιίας κτηρίων και κιγκλιδωμάτων περιφράξεως σε κτίρια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως τριών περιφερειακών ενοτήτων της επικράτειας.

• Εξουδετέρωση και καταστροφή πυρομαχικών, τα οποία έχουν ανευρεθεί σε κατοικημένες περιοχές από το έμπειρο προσωπικό του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), το οποίο – ως γνωστόν – ανήκει στο Όπλο του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς.

• Διάνοιξη και συντήρηση επαρχιακών δρομολογίων, επίσης από προσωπικό και μέσα του Μηχανικού.

Εννοείται ότι όλες αυτές οι κοινωνικές δράσεις του προσωπικού του Στρατού Ξηράς πραγματοποιούνται ΠΕΡΑΝ από όλες τις άλλες καθημερινές επιχειρησιακές του δραστηριότητες που αφορούν την εκπαίδευση του προσωπικού, τη συντήρηση των μέσων, τη φύλαξη του πατρίου εδάφους και όλων των άλλων καθημερινών υποχρεώσεων του Κλάδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ