Φωτιά και ατσάλι στη Θράκη - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από την συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τανκς

 
Φωτιά και ατσάλι στη Θράκη - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από την συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τανκς

Ενημερώθηκε: 17/11/21 - 18:14

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τον πρόσφατο διαγωνισμό αρμάτων «Hellenic Tank Challenge 2021», όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκαν αντιμέτωπα ελληνικά και αμερικανικά τανκς.

Ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων Μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού με άρματα LEO2 (A4 και HEL) και του Ουλαμού Αρμάτων της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), με άρματα Μ1Α1 ABRAMS, πραγματοποιήθηκε από 1 έως 5 Νοεμβρίου στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων.

Τον διαγωνισμό κέρδισαν, όπως και πέρσι, οι έλληνες «μαυροσκούφηδες». Συγκεκριμένα στην πρώτη θέση πήρε η 24 ΕΜΑ της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (Αλεξανδρούπολη) με Leopard-2HEL. Δεύτερη ήταν οι αμερικάνοι της C/1-16 Infantry Battallion με M-1A2 Abrams. Την τρίτη θέση πήρε η 22 ΕΜΑ της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (Ξάνθη) με Leopard-2HEL.

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=UEFjZwml9U0