ΓΕΕΘΑ: Διεξαγωγή της 5ης Διακλαδικής Ημερίδος Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους

 
ΓΕΕΘΑ: Διεξαγωγή της 5ης Διακλαδικής Ημερίδος Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους

Ενημερώθηκε: 02/12/23 - 00:53

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Η 5η Διακλαδική Ημερίδα Ασφαλείας Πτήσεων και Εδάφους (ΑΠΕ) με θέμα «Η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ασφάλεια Πτήσεων και Εδάφους. Ευκαιρίες και Προκλήσεις» διεξήχθη στην ιστορική Αεροπορική Βάση της Δεκελείας, στο Τατόϊ, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, και με υπεύθυνο διοργανώσεως το Κέντρο Ασφαλείας Πτήσεων και Εδάφους (ΚΕΑΠΕ) του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ), η οποία ως γνωστόν εδρεύει στη Δεκέλεια, και σκοπός της ήταν η προαγωγή της ασφαλείας προσωπικού, υλικών και μέσων, η διεύρυνση του γνωστικού πεδίου των συμμετεχόντων στον εν λόγω τομέα, καθώς και η επίτευξη συνεργειών ΑΠΕ με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε διακλαδικό και διυπηρεσιακό επίπεδο.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Αεραμύνης του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος (Ι) Αλέξανδρος Κομητούδης και ο Διευθυντής του ΚΕΑΠΕ Ταξίαρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης, ενώ την παρακολούθησαν στελέχη και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι κρατικών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεματολογία της Ημερίδος περιστράφηκε σε δύο ενότητες: Πρώτο, «Η τεχνητή νοημοσύνη ως ευκαιρία» και δεύτερο, «Η τεχνητή νοημοσύνη ως πρόκληση».

Ομιλητές στις δύο προαναφερθείσες ενότητες ήταν:

  • Ο Ταξίαρχος (ΑΣ) Γεώργιο Καϊμακτσής, με αντικείμενο «Η ενσυνειδητότητα ως παράγοντας ασφάλειας πτήσεων».
  • Ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κορδός, με αντικείμενα «Η τεχνητή νοημοσύνη ως μέτρο πρόληψης – εργαλείο διερεύνησης» και «Αντικείμενα προβληματισμού περί τεχνητής νοημοσύνης».
  • Ο Πλοίαρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κατσούλης ΠΝ, με αντικείμενο «Πλεονεκτήματα και τρέχουσες στρατιωτικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης».
  • Ο Επισμηναγός (ΙΙΑΙ) Βασίλειο Μουτεβελή, με αντικείμενο «Γενική περιγραφή της τεχνητής νοημοσύνης».
  • Ο προϊστάμενος Τμήματος Διαχειρίσεως Ασφαλείας και Συμβάντων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) κ. Γεώργιος Κασιμάτης, με αντικείμενο «Συνεργασία ΑΠΑ – ΓΕΕΘΑ σε θέματα ΑΠΕ»
  • Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Διερευνήσεως Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) κ. Αθανάσιος Μπίνης, με αντικείμενο «Διδάγματα διερευνήσεων Πολιτικής Αεροπορίας».
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ