Ι. Κεφαλογιάννης : Σήμερα, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων εγγυώνται καθημερινά την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας.

 
kef

Ενημερώθηκε: 27/05/24 - 13:37

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Σήμερα, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων εγγυώνται καθημερινά την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας» τόνισε με έμφαση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, στη διάρκεια χαιρετισμού του κατά τις εκδηλώσεις για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο το διήμερο που μας πέρασε.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης παραβρέθηκε στις επιμνημόσυνες δεήσεις που τελέσθηκαν χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου και στις καταθέσεις στεφάνων που ακολούθησαν  στο ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών, στο μνημείο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης, με την παρουσία της αναβιωτικής ομάδος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης,  καθώς και στο Μνημείο Πεσόντων Ελλήνων και Αυστραλών Πολεμιστών. Στο Μνημείο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης, τον ΥΦΕΘΑ συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Στο ταφικό μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες σε απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής στους πεσόντες Μυλοποταμίτες ενώ στο μνημείο Ελλήνων και Αυστραλών Πολεμιστών και στο Μνημείο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης τιμές απέδωσαν  τμήμα της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και της φιλαρμονικής του δήμου Ρεθύμνης.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε παρέλαση τμημάτων πολιτιστικών φορέων, αντιπροσωπείας μαθητών και της φιλαρμονικής του δήμου Ρεθύμνης και οι εκδηλωσεις ολοκληρώθηκαν με  παραδοσιακούς χορούς από χορευτικούς συλλόγους της πόλης και την απονομή υποτροφιών RSL σε πρωτεύσαντες μαθητές του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου.

Την επόμενη μέρα, ο κ. Κεφαλογιάννης παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και στη συνέχεια μετέβη στο Μνημείο Πεσόντων στα Μισίρια όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν  με την κατάθεση στεφάνων και την απονομή επάθλων στους πρωτεύσαντες αθλητές του «Δρόμου Θυσίας προς τιμήν των Πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης».

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα και την Ελευθερία, επιβάλλεται να διατηρήσουμε ακέραιο το μήνυμα της Ενότητας.Σήμερα, οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων εγγυώνται καθημερινά την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας. Τους ευχαριστούμε και είμαστε πάντοτε δίπλα τους» τόνισε χαρακτηριστικώς ο κ.Υφυπουργός. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ