Ι.Κεφαλογιάννης: Επισκέψεις στην 1η Στρατιά/EU-OHQ, ΑΤΑ, 110 ΠΜ και 404 ΓΣΝΛ στη Λάρισα

 
05(1)

Ενημερώθηκε: 10/12/23 - 16:18

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Διαδοχικές επισκέψεις στις έδρες της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) καθώς και σε μονάδες αυτού στην περιοχή της Λάρισας πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Ιωάννης Κεφαλογιάννης. 

Πιο συγκεκριμένα.

Στην έδρα της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, τον κ. Κεφαλογιάννη υποδέχθηκε ο Διοικητής Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και τον ενημέρωσε ο Επιτελάρχης της Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γάκης για την οργάνωση, την αποστολή, το επιχειρησιακό έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Μείζον Σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των επιτηρητικών φυλακίων «ΝΙΚΗ» του Γ΄ Σώματος Στρατού ( Γ΄ΣΣ) στη Φλώρινα και  «1» του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) στις Καστανιές Έβρου, καθώς και με περίπολο στην περιοχή του Σουφλίου.

Ακολούθως ο ΥΦΕΘΑ περιηγήθηκε από τον Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου στους χώρους του Σχηματισμού και του Πολεμικού Στρατηγείου αυτής, απ' όπου επικοινώνησε με τα Πολεμικά Στρατηγεία του Γ΄ΣΣ, του Δ΄ΣΣ και το Κέντρο Επιχειρήσεων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) και συνομίλησε με τον Διοικητή Αντιστράτηγο Πάρη Καπραβέλο, τον Επιτελάρχη Ταξίαρχο Χρήστο Καραγκούνη και τον Διοικητή Ταξίαρχο (ΑΣ) Γεώργιο Στάμνα, αντιστοίχως. 

Επίσης ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας (404 ΓΣΝΛ), συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υλικών Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Υποστράτηγο Δημήτριο Μπολομύτη, ενημερώθηκε από τον Διοικητή 404 ΓΣΝ Συνταγματάρχη (ΥΙ) Χρήστο Αντωνίου για τη δομή, τη στελέχωση και τη λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες και η προοπτική του.

Στη συνέχεια ο ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του ΑΤΑ, όπου έγινε δεκτός από τον Αρχηγό ΑΤΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα και στη συνέχεια συνοδευόμενος από αυτό, επισκέφθηκε διαδοχικώς, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), την 390 Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (390 Μ.ΜΕΑ) και την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγος Μάχης, εξοπλισμένης με μαχητικά F-16C/D Block.52. Ας σημειωθεί ότι στην ιστορική 337 Μοίρα «Φάντασμα» υπηρετεί μία γυναίκα πιλότος, η οποία μάλιστα ήταν πλήρωμα στο ένα από τα δύο αεροσκάφη ετοιμότητος (readiness) της Μονάδος, με τα πληρώματα και τους τεχνικούς των οποίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Υφυπουργός.

Στις προαναφερθείσες Μονάδες του ΑΤΑ, ο κ. Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε, κατά περίπτωση, από τις Διοικήσεις τους για την οργάνωση, την αποστολή, το επιχειρησιακό τους έργο και τα θέματα που που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, από τον Διευθυντή Β’ Κλάδου ΑΤΑ Ταξίαρχο (Ι) Ιωάννη Χατζηγεωργίου, τους Διοικητές του ΕΚΑΕ Ταξίαρχο (Ι) Νικόλαο Νικολάου, της 110 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Δημοσθένη Ντόλα, της 390 Μ.ΜΕΑ/Φ Αντισμήναρχο (Ι) Ηλία Σακκά και της 337 Μοίρας Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Τζικόπουλο.

Τέλος, ο Υφυπουργός, ο οποίος κατά τις επισκέψεις του στις προαναφερθείσες αεροπορικές μονάδες συνοδευόταν και από τους τοπικούς βουλευτές κ.κ. Χρήστο Κέλλα και Χρήστο Καπετάνο, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της 337 Μ, ενώ επισκέφθηκε το υπόστεγο συντηρήσεως των αεροσκαφών της Μοίρας, καθώς και – ως προελέχθη – τα πληρώματα επιφυλακής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ