Ι.Κεφαλογιάννης (για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) : «Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικού χαρακτήρα, με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα»

 
Ι.Κεφαλογιάννης (για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης) : «Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικού χαρακτήρα, με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα»

Ενημερώθηκε: 18/04/24 - 15:32

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ως ένα έργο «εμβληματικού χαρακτήρα, με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με το οποίο γίνεται πράξη ακόμη μια προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης», χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, την παραχώρηση 150 στρεμμάτων του πρώην Στρατοπέδου «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ Α’» για την κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του οποίου τη σύμβαση παραχωρήσεως υπόγραψε σήμερα, μαζί με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ. 

Η προαναφερθείσα σύμβαση υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ) και του Υπουργείου Υγείας και αφορά την παραχώρηση εκτάσεως 150 στρεμμάτων (150.000 τ.μ.) από το πρώην Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ Α΄» με σκοπό την κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η έκταση που παραχωρήθηκε βρίσκεται στο Δήμο Παύλου Μελά, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, ακριβώς απέναντι από τα ήδη υφιστάμενα Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ). Το σημείο αυτό επελέγη ως βέλτιστη λύση χωροθετήσεως,  καθώς γειτνιάζει με τα δύο προαναφερθέντα μεγάλα νοσοκομεία επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

«Με τη σημερινή σύμβαση μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η κυβερνητική εξαγγελία  για κατασκευή του Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα», όπως τόνισε και ο ΥΦΕΘΑ, ο οποίος, μετά την υπογραφή της συμβάσεως, με δήλωσή του – μεταξύ άλλων – τόνισε: «…Πρόκειται για ένα έργο εμβληματικού χαρακτήρα, με τεράστιο κοινωνικό αποτύπωμα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με το οποίο γίνεται πράξη ακόμη μια προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης με την καθοριστική συμβολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια. Θα ήθελα να συγχαρώ το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την συνεισφορά του στην υλοποίηση αυτής της σπουδαίας παραχώρησης, η οποία αποδεικνύει με τον πιο έμπρακτο τρόπο το βαθιά κοινωνικό πρόσημο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέκονται πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προάσπιση της ευημερίας των πολιτών και την ισότιμη πρόσβασή τους στο ύψιστο αγαθό της ιατρικής περίθαλψης. Παράλληλα, διασφαλίσαμε σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, αποδεικνύοντας ότι αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη. Η έναρξη αυτού του εγχειρήματος είναι η υλοποίηση της δέσμευσης από μέρους της Κυβέρνησής μας προς τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό το νοσοκομείο θα λειτουργεί ως πρότυπο σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων στον τομέα της υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Το έργο περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση και τη λειτουργία ενός ογκολογικού συγκροτήματος που θα αποσκοπεί στη διάγνωση, τη θεραπεία και την προαγωγή της υγείας. Το νοσοκομείο θα είναι δυναμικότητας 425 κλινών, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες και σύγχρονες μεθόδους θεραπείας. Στο συγκρότημα θα λειτουργήσει και μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας για ασθενείς τελικού σταδίου. Θα είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που θα γίνει στον τομέα της υγείας στη χώρα μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για την πολύτιμη παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την αποτελεσματική συνεργασία μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ