Ι.Κεφαλογιάννης (μετά από άσκηση των βατραχανθρώπων της ΔΥΚ): «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας προασπίζουν καθημερινά και ανελλιπώς την εθνική κυριαρχία»

 
DSC_5476

Ενημερώθηκε: 02/11/23 - 21:08

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας προασπίζουν καθημερινά και ανελλιπώς την εθνική κυριαρχία» δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ.Ιωάννης Κεφαλογιάννης, μετά το πέρας της ασκήσεως «ΚΥΜΑ 3/23» της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), που παρακολούθησε, σε νησίδα του Σαρωνικού κόλπου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Η άσκηση «ΚΥΜΑ 3/23» αποτελεί την κυριότερη συνδυαστική άσκηση της ΔΥΚ, καθώς μετά από πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως των Ομάδων Ανορθοδόξου Πολέμου (ΟΑΠ) και Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ), συντονίζονται όλοι μαζί για την εκτέλεση περίπλοκων τεχνικών αντικειμένων και συνδυαστικών ασκήσεων.

Μετά το πέρας της προαναφερθείσας εκπαιδευτικής δραστηριότητος, ο ΥΦΕΘΑ συνομίλησε και συνεχάρη τους άνδρες των Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού για την άψογη εκτέλεση των σύνθετων και απαιτητικών  επιχειρησιακών αντικειμένων της ασκήσεως αυτής.

Ο ίδιος, με δήλωσή του, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για «τα εξαιρετικά αποτελέσματα της σκληρής εκπαίδευσης, την μεγάλη επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και την αποτρεπτική ικανότητα της διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας προασπίζουν καθημερινά και ανελλιπώς την εθνική κυριαρχία», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ