Καινούργια θα είναι τα έξι επιπλέον Rafale που θα αγοράσει η Πολεμική Αεροπορία

Καινούργια θα είναι τα έξι επιπλέον Rafale που θα αγοράσει η Πολεμική Αεροπορία
Ενημερώθηκε: 14/09/21 - 13:22

Ολοκαίνουργια και όχι μεταχειρισμένα θα είναι τα έξι επιπλέον Rafale που θα αποκτήσει η χώρα μας σύμφωνα με αποκάλυψη που έκανε μέσω του twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι απο τα 18 Rafale που προβλέπει η αρχική ελληνογαλλικη συμφωνία τα έξι θα είναι καινούργια (δύο διθέσια και τέσσερα μονοθέσια) και δώδεκα μεταχειρισμένα (δύο διθέσια και δέκα μονοθέσια) από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία.

Μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης για αγορά έξι επιπλέον Rafale από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, την σκυτάλη για την πραγματοποίηση της συμφωνίας παίρνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οδηγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η ασύλληπτη για τα ελληνικά εξοπλιστικά δεδομένα υλοποίηση της συμφωνίας για τα πρώτα 18 Rafale, που θα αρχίσουν σιγά σιγά να προσγειώνονται στην βάση τους στην Τανάγρα.

Παράλληλα στο ελληνικό "πεντάγωνο" έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις για το ποια θα είναι η αναλογία διθέσιων και μονοθέσιων των επιπλέον Rafale που θα αποκτηθούν, με πιο πιθανό σενάριο αυτό των 4 μονοθέσιων και δύο διθέσιων.

Αναφορικά με το χρόνο παράδοσης των επιπλέον έξι αεροσκαφών μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν αλλά το πιθανότερο είναι κάπου μέσα στο 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολεμική Αεροπορία με την απόκτηση αυτών των 6 επιπλέον Rafale μπορεί πλέον να συγκροτήσει μια πλήρη μοίρα αφού θα έχει στην διάθεση της συνολικά 24 «ριπές ανέμου».