Ν. Δένδιας: «…η συμβολική πράξη της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπορεί να γίνει ένα σύμβολο αισιοδοξίας για το αύριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων»

 
Ν. Δένδιας: «…η συμβολική πράξη της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπορεί να γίνει ένα σύμβολο αισιοδοξίας για το αύριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων»

Ενημερώθηκε: 02/12/23 - 21:51

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

«Η συμβολική πράξη της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπορεί να γίνει ένα σύμβολο αισιοδοξίας για το αύριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, κατά το σύντομο χαιρετισμό του στη χριστουγεννιάτικη εορτή που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» για τις οικογένειες και τα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετεί στις μονάδες του στρατοπέδου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Δένδιας τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…Κυρίες και κύριοι, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα φώτα του δεν είναι μία διαφήμιση ενός καταναλωτικού προτύπου, όπως προσλαμβάνεται σε πολλές κοινωνίες σήμερα. Είναι ένας πολύ βαθύς συμβολισμός. Είναι η άρνηση του σκότους και της νύχτας. Είναι η έλευση και η επικράτηση της νέας ζωής. 

Το δέντρο είναι το δέντρο της ζωής, του φωτός, της αγάπης του καθενός για τον διπλανό του...» και πρόσθεσε:  «Σε μία εποχή που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και προβλήματα, ακόμα και η συμβολική πράξη της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου μπορεί να γίνει ένα σύμβολο αισιοδοξίας για το αύριο και ιδιαίτερα για τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Θα ήθελα με αυτές τις σκέψεις να ευχηθώ από καρδιάς, ολόψυχα, σε όλο το προσωπικό του Υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οικείους, στους συγγενείς, σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως στα παιδιά, την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο. Οι γιορτές να είναι γεμάτες από αγάπη και ευτυχία.

Θα ήθελα να ευχηθώ για την ειρήνη στη χώρα μας και στον κόσμο. Χρόνια πολλά. Να είναι καλά τα Χριστούγεννα που έρχονται και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκόμενων για την παρουσία τους στην εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του στρατοπέδου ως «σύμβολο χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας». 

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, αναφέρθηκε επίσης στις βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί σε ότι αφορά στην ενίσχυση του προσωπικού και των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στις υποδομές, όπως και στην προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, επισημαίνοντας τα εγκαίνια του «Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους» εντός του Στρατοπέδου και το επίσης προσφάτως εγκαινιασθέντος Στρατηγείου της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ). Τέλος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους «με υγεία, αγάπη, ειρήνη και ελπίδα για τις εορτές των Χριστουγέννων, και το 2024 να είναι μια χρονιά γεμάτη με καλά νέα για την Πατρίδα μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

 Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΑ (Ι) Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Ζορμπάς.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό κλίμα συμμετείχε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των μονάδων του Στρατοπέδου, μαζί με μέλη των οικογενειών του, ενώ έλαβε χώρα πλήθος δραστηριοτήτων για την ψυχαγωγία των παιδιών και πλαισιώθηκε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Διακλαδική Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ιδιαιτέρως τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να  κάνουν βόλτα με τραινάκι, «μπάνγκι-τραμπολίνο», να γευθούν ποπ-κορν και «μαλλί της γριάς», αναψυκτικά με παραδοσιακά γλυκά των ημερών. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ