Ν.Δένδιας: «Μήνυμα» προς την Αλβανία από την «καρδιά» της Ηπείρου, τα Ιωάννινα – Γιορτάστηκε η 111η επέτειος απελευθερώσεως της πόλεως

 
IOANNINA DENDIAS

Ενημερώθηκε: 21/02/24 - 20:18

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

«Μήνυμα» προς την Αλβανία από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, απηύθηνε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις για την 111η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλεως από τον Οθωμανικό ζυγό.

«…Η Ελλάδα, όπως ξέρετε, είναι μια χώρα που είναι σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων και αναφέρομαι και στη γειτονική Αλβανία, η οποία όμως πάντοτε, στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να έχει υπόψη της και την ανάγκη τήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου», τόνισε μεταξύ άλλων με δήλωσή του μετά το πέρας της παρελάσεως ο ΥΕΘΑ, προσθέτοντας: «Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι η απελευθέρωση του Ιωαννίνων δεν πρέπει απλά να αποτελεί μια ιστορική ανάμνηση. Πρέπει να νοηματοδοτεί την πορεία της Ηπείρου, μια πορεία χαραγμένη με πολλές μέχρι τώρα επιτυχίες για ένα λαμπρότερο ευρωπαϊκό μέλλον».

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου και τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου, ενώ ακολούθως μετέβη στη έδρα της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (8ης Μ/Π ΤΑΞ) για την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων από την ΠτΔ κυρία Κ.Σακελλαροπούλου.

Ακολούθως, ο ΥΕΘΑ παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, παρουσία επίσης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, των προέδρων των κομμάτων «Σπαρτιάτες» και «ΝΙΚΗ» Βασίλειου Στίγκα και Δημήτριου Νατσιού αντίστοιχα, της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφάλα, του Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Βουλευτή κ.Ιωάννη - Παναγιώτη Τσίμαρη, του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα.

Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών Αρχών και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοικήσεως κλπ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ