Νέες εικόνες από την ελληνική φρεγάτα Belharra FDI HN – Προχωρά η ναυπήγηση

 
φρεγατα

Ενημερώθηκε: 23/02/23 - 17:38

Η ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra» κλάσεως «Κίμων» προχωρά και η εταιρεία Naval Group δημοσίευσε νέες φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών στα ναυπηγεία, στο Λοριάν της Γαλλίας. 

Η πρώτη φρεγάτα μάχης πολλαπλών ρόλων αναμένεται να παραδοθεί στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό το 2025, σύμφωνα με τον Gilles Langlois, διευθυντή του προγράμματος των φρεγατών FDI.

Η παράδοση των τριών φρεγατών τύπου FDI θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2026, και θα κοστίσει 2,9 δισ. ευρώ. Δύο φρεγάτες αναμένεται να παραδοθούν μέσα στο 2025 και μία ακόμα το 2026 ενώ η Ελλάδα διατηρεί την δυνατότητα να αγοράσει και τέταρτη φρεγάτα ίδιου τύπου. 

Η FDI είναι εξοπλισμένη με ιστό που συγκεντρώνει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες, επιτρέποντας μόνιμη επιτήρηση 360 μοιρών. Έχει εκτόπισμα 4.500 τόνων, μήκος 122 μέτρα, πλάτος 18 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους. Μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερο 10 τόνων και μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV).

Νέες εικόνες από την ελληνική φρεγάτα Belharra FDI HN – Προχωρά η ναυπήγηση-1

Οι τρεις ελληνικές FDI HN θα φέρουν 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Η FDI HN διαθέτει επίσης πυραύλους Exocet, που μπορούν να πλήξουν αντίπαλα πλοία σε μεγάλη απόσταση.

Όσον αφορά τις ανθυποβρυχιακές δυνατότητες των FDI, ο εξοπλισμός με τις τορπίλες MU-90, δύο σόναρ και ελικόπτερο MH-60R, εξασφαλίζει τρεις διαφορετικούς τρόπους εντοπισμού της κίνησης κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και δύο μέσα εξουδετέρωσης. 

Οι FDI HN διαθέτουν «ανεστραμμένη πλώρη» που επιτρέπει στα πλοία να αυξάνουν σημαντικά την ταχύτητα τους σε δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες, μειώνοντας ταυτόχρονα τον αντίκτυπο του κυματισμού και συμβάλλοντας στη μείωση της διατομής επιφανείας της πλώρης στο ρανταρ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ