Οι Αμερικανοί έτοιμοι να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία μετά τη δοκιμή των S-400 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Αμερικανοί έτοιμοι να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία μετά τη δοκιμή των S-400 (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 17/10/20 - 22:34

Μπορεί η φράση «κυρώσεις στην Τουρκία» να είναι άγνωστη στην Ευρώπη, φαίνεται όμως ότι δεν είναι άγνωστη στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες της επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας, σύμφωνα με τον νόμο CAATSA, με αφορμή την δοκιμαστική βολή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Αυτό που πρέπει να γίνει, πριν επιβληθούν οι κυρώσεις, είναι να επιβεβαιωθεί και τυπικά είναι ότι η δοκιμή έγινε.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, «οι ΗΠΑ βρίσκονται στη διαδικασία της επιβεβαίωσης αυτής της δοκιμής καθώς αυτό απαιτεί ο νόμος. Ο νόμος CAATSA απαιτεί να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις κυρώσεις όταν επιβεβαιωθεί η δοκιμή. Όταν γίνει αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο θα κάνουν τις σχετικές ανακοινώσεις για τις εισηγήσεις τους στον πρόεδρο Τραμπ. Αυτός είναι που θα αποφασίσει για τις κυρώσεις».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV «τόσο η αμερικανική κυβέρνηση όσο και το Κογκρέσο αντέδρασαν με σκληρό τρόπο για τη δοκιμή των S-400. Θα χρησιμοποιούσα τη λέξη "κατακραυγή" αν οι ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου ήταν λίγο πιο προχωρημένες. Όμως οι βουλευτές και οι γερουσιαστές τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί απαιτούν κυρώσεις με βάση το νόμο CAATCA»

Μάλιστα από στο Αμερικανικό Πεντάγωνο δεν «μάσησαν» τα λόγια τους: «Εάν είναι ακριβείς οι αναφορές, το υπουργείο Άμυνας καταδικάζει έντονα τη δοκιμή των S-400. Ήμασταν ξεκάθαροι καθώς ένα σύστημα S-400 σε λειτουργία δεν είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας, ως συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αντιτασσόμαστε στην αγορά του από την Τουρκία και ανησυχούμε βαθιά με τις αναφορές ότι το θέτει σε λειτουργία. Δεν πρέπει να ενεργοποιηθεί επειδή κάτι τέτοιο κινδυνεύει να έχει συνέπειες», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Δείτε την ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Open TV:

 

 

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr