Οι Τούρκοι προκαλούν και απειλούν με πόλεμο για τη δημιουργία βάσης drone στην Σκύρο

 
Οι Τούρκοι προκαλούν και απειλούν με πόλεμο για τη δημιουργία βάσης drone στην Σκύρο

Ενημερώθηκε: 29/12/20 - 14:07

Τα τουρκικά ΜΜΕ, που πλέον σχεδόν όλα έχουν «προσκυνήσει» τον σουλτάνο Ερντογάν, ανεβάζουν για ακόμα μια φορά τους τόνους στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αφορμή αυτή την φορά είναι η ενοικίαση των ισραηλινών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «HERON» από την Ελλάδα και την βάση που θα δημιουργηθεί για αυτά στην Σκύρο.

«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης το ανακοίνωσαν! Πρόκειται για μια κίνηση από την πλευρά της Ελλάδας που μπορεί να προκαλέσει πόλεμο» αναφέρει σχετικά στον τίτλο της η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.

Στο κείμενο της είδησης η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα που αποφάσισε να αγοράσει μαχητικά RAFALE από τη Γαλλία, ζήτησε επίσης και F-35 από τις ΗΠΑ. Το γεγονός ότι η Τουρκία ιδιαίτερα σε Συρία, Λιβύη και Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με τα ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη άλλαξε τη μοίρα του πολέμου, αποφάσισε κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη θάλασσα του Αιγαίου. Θα στήσουν βάση για drone. Τα ελληνικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν πως μετά από το άνοιγμα νέων οριζόντων από τα Bayraktar TB2, η κυβέρνηση της Αθήνας θα αγοράσει νέα drone από το Ισραήλ και θα συστήσει βάση για αυτά στο νησί Σκύρος».

https://t.co/PmgQN65iSK

pic.twitter.com/xlXoHURg7A

Yunan medyası duyurdu! Resmen ilan ettiler... Yunanistan'dan savaş çıkartacak hamle

December 28, 2020

Στην συνέχεια το τουρκικό μέσο προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο ισχυριζόμενo ότι την ένταση το καλοκαίρι την συντηρούσε η Ελλάδα.

Ειδικότερα αναφέρει: «Καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ένταση δεν έπεσε ποτέ. Η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποίησε ασκήσεις με τους συμμάχους της, όπως η Γαλλία, η Αίγυπτος, η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν ένα πολεμικό πλοίο στη βάση της Σούδας στο νησί της Κρήτης».

Επιπρόσθετα στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στην αύξηση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή γίνεται σε περίοδο ύφεσης, ενώ σημειώνει ότι έχει αυξηθεί η στρατιωτικής παρουσία σε νησιά του Αιγαίου.