Σε Οθωνούς, Κρήτη, Γαύδο ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ η Τουρκία προκαλεί 

 
Σε Οθωνούς, Κρήτη, Γαύδο ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ η Τουρκία προκαλεί 

Ενημερώθηκε: 16/01/22 - 23:22

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει την ανθελληνική ρητορική και ο τουρκικός τύπος διατυπώνει ασυνάρτητες θεωρίες για τα ακριτικά μας νησιά, όπως τη Γαύδο, την οποία χαρακτηρίζει «τουρκικό κατεχόμενο έδαφος από την Ελλάδα», ο Υφυπουργός Άμυνας, απαντά με τον καλύτερο τροπο. Με την συμβολική παρουσία του σε αυτές τις περιοχές.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικός Χαρδαλιάς επισκέφθηκε τους Οθωνούς και το ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Στρατού Ξηράς, το οποίο πρόσφατα εγκαινιάστηκε (3 Αυγούστου 2021), και θεωρείται μεγάλης στρατιωτικής σημασίας για την Εθνική Ασφάλεια της πατρίδας μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανύψωσης του ηθικού των κατοίκων του δυτικότερου σημείου της χώρας μας.

Επίσης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 48 πεσόντων του Υ/Β «ΠΡΩΤΕΥΣ», το οποίο βυθίστηκε αύτανδρο βόρεια των Οθωνών, στις 29 Δεκεμβρίου 1940 κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο.

Επόμενοι σταθμοί του Υφυπουργού Άμυνας είναι η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΓΑΥΔΟΥ», τον Ναύσταθμο Κρήτης, το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής ΝΑΤΟ Maritime Interdiction Operational Training Center, την 5η Ταξιαρχία Πεζικού «V Μεραρχία Κρητών» στα Χανιά και την 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι Ηρακλείου