ΣΣΕ : Ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους, σε ειδική τελετή στη Σχολή Ευελπίδων, οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος»

 
σσα

Ενημερώθηκε: 20/06/24 - 18:10

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Τάξεως 2024 της Σχολής, που φέρει την τιμητική ονομασία «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος», παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ως εκπροσώπου του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Τα ξίφη επέδωσε στους νέους Ανθυπολοχαγούς Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς η ΠτΔ κ.Σακελλαροπούλου, ενώ παρόντες ήταν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, o Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης και μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Από τη ΣΣΕ, με την Τάξη 2024 αποφοιτήσαν συνολικώς 179 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 156 από την Ελλάδα, 18 από την Κύπρο, 1 από Βοσνία – Ερζεγοβίνη, 1 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Τυνησία.

            Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης οι Μητροπολίτες Γλυφάδος – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, Πρεσβειών, Επίτιμοι Αρχηγοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών, καθώς και μέλη της οικογένειας του Ήρωος Λοχαγού (ΜΧ) Σωτηρίου Σταυριανάκου, μεταθανατίως προαχθέντος σε Αντιστράτηγο, για τον ηρωικό του αγώνα στην Κύπρο, τον Αύγουστο του 1974, στη διάρκεια του «Αττίλα – 2», υπερασπιζόμενος με άλλους συμπολεμιστές του το τότε στρατόπεδο της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), στα περίχωρα της Λευκωσίας.

Και βεβαίως δεν αποτελεί καθόλου «σύμπτωση» η ονομασία της Τάξεως 2024 με την ονομασία Ήρωος πεσόντος στην Κύπρο, φέτος, που σε λίγες βδομάδες, συμπληρώνονται 50 χρόνια, από την τουρκική εισβολή και την μετέπειτα, εξαιτίας αυτής, κατοχή του Βορείου τμήματος του νησιού.   .

            Μετά το πέρας της τελετής, ο ΥΦΕΘΑ δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους νέους Ανθυπολοχαγούς μας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. Αποτελούν τους σημερινούς και μελλοντικούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, τους εγγυητές της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας.

Ήρθε η στιγμή να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα, αφοσίωση και επαγγελματισμό την αποστολή τους, αναδεικνύοντας τις αρετές, τις ικανότητες και το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και επιχειρησιακής κατάρτισης του Έλληνα Αξιωματικού. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ