Την αναθεωρημένη πρόταση για τις ιταλικές κορβέτες Doha φέρνει η Μελόνι την Πέμπτη στην Αθήνα

 
Την αναθεωρημένη πρόταση για τις ιταλικές κορβέτες Doha φέρνει η Μελόνι την Πέμπτη στην Αθήνα

Ενημερώθηκε: 29/08/23 - 02:09

Την αναθεωρημένη πρόταση της χώρας της για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των νέων κορβετών του Πολεμικού μας Ναυτικού είναι πολύ πιθανό να φέρνει η Τζόρτζια Μελόνι που θα βρίσκεται την Πέμπτη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, εκτός από τις διαβουλεύσεις που θα έχει για το θέμα του μεταναστευτικού, θα θέσει και το ζήτημα της συνεργασίας των δύο χωρών στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας και ιδίως των ναυπηγείων που συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα των κορβετών.

Η Ιταλία, παρά το γεγονός, ότι η χώρα μας φαίνεται, ότι έχει αποφασίσει να μεταφέρει τις όποιες αποφάσεις για τις νέες κορβέτες την επόμενη χρονιά, δείχνει ότι δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες της να κερδίσει το εξοπλιστικό αυτό συμβόλαιο, με τα δικά τους πολεμικά, τις Doha, κόντρα στις ανάλογες προσπάθειες των Γάλλων, που και αυτοί αναμένονται άμεσα να καταθέσουν τη δική τους αναθεωρημένη πρόταση για τις δικές τους κορβέτες, τις Gowind.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για τον εξοπλισμό του Πολεμικού Ναυτικού με μεταχειρισμένα πλοία, ενδιάμεσης «λύσης», καθώς, σύμφωνα τουλάχιστον με την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή, είμαστε, προς το παρόν, μακρυά από αποφάσεις για οποιοδήποτε καινούργιο εξοπλιστικό υλικό. Ειδικά για το πρόγραμμα των νέων κορβετών οι κατάλογοι της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και Επενδύσεων δείχνουν ότι για τα πολεμικά αυτά πλοία, που τόσο ανάγκη έχει το Πολεμικό μας ναυτικό, δεν θα υπάρξει καμμία απόφαση μέσα στο 2023.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ