Ο Πρόεδρος Τραμπ παίζει με τους Θεσμούς: Δεν μιλά τυχαία για αναβολή των προεδρικών εκλογών…

 
Ο Πρόεδρος Τραμπ παίζει με τους Θεσμούς: Δεν μιλά τυχαία για αναβολή των προεδρικών εκλογών…

Ενημερώθηκε: 16/09/20 - 20:34

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Αρθρογράφος: Μιχάλης Ιγνατίου

Στην Ουάσιγκτον δεν γίνεται τίποτα τυχαία. Τα πάντα οργανώνονται στην εντέλεια. Τα σχέδια εκπονούνται και γίνεται προσπάθεια για να υλοποιηθούν.

Αν δεν αντιδράσουν οι νομοθέτες και τα μέσα ενημέρωσης, που κρατάνε γερά τα ηνία της Δημοκρατίας, η υλοποίηση των σχεδίων θα αποδειχθεί καταστροφική.

Έτσι, το μήνυμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πριν από μερικές εβδομάδες, για το ενδεχόμενο αναβολής των προεδρικών εκλογών, δεν ήταν ένα λάθος του Αμερικανού Πλανητάρχη. Δεν λέει, ούτε κάνει, τίποτα τυχαία…

 • Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι «τέσταρε» τα νερά. Ήθελαν, αυτός και οι συνεργάτες του να μετρήσουν τις αντιδράσεις και είμαι βέβαιος πως κατάλαβαν γρήγορα ότι δεν μπορούν να παίζουν με το Σύνταγμα. Και οι Αμερικανοί «πατέρες» φρόντισαν να δίδονται και οι κατάλληλες απαντήσεις για ‘όλα τα πιθανά ερωτήματα ή απορίες έχουν οι  Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών.

  Ο κ. Τραμπ «ερωτοτροπεί» εδώ και καιρό με τις συνθήκες ανωμαλίας, που νομίζει πως θα του επιτρέψουν να καθίσει για μία ακόμη τετραετία στον προεδρικό θώκο της Αμερικής. Εδώ και καιρό αμφισβητεί τη διαδικασία της «επιστολικής ψήφου» με παράλογους ισχυρισμούς. Λέει πολλά περίεργα και αντιδημοκρατικά, και οι αντίπαλοί του πρέπει να δώσουν σημασία για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

  Ομιλεί για πιθανή νοθεία για να έχει δικαιολογία στην πολύ πιθανή περίπτωση μίας ήττας τον Νοέμβριο, ώστε να απορρίψει την ετυμηγορία του λαού και να παλαίψει στα δικαστήρια το αποτέλεσμα, στην περίπτωση που είναι αρνητικό για τον ίδιο, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. . Βεβαίως είναι νωρίς ακόμα για να υποστηρίξει κανείς ότι κερδίζει ο Τζο Μπάιντεν και χάνει ο κ. Τραμπ. Ή το αντίθετο…

  Ένα ερώτημα που τίθεται είναι τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο κ. Τραμπ κηρύξει την πανδημία εθνική απειλή για τη χώρα. Υπενθυμίζω ότι λόγω των δικών του λαθών, ο κορωναϊός θερίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατάσταση είναι εκρηκτική, ειδικά στις πολιτείες που τον άκουσαν και έσπευσαν να «ανοίξουν» με την έωλη δικαιολογία της επανεκκίνησης της οικονομίας.

 • Η Νέα Υόρκη, παραδείγματος χάριν, που παρέμεινε «κλειστή» μέχρι τις 15 Ιουνίου δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι τα κατάφερε. Τα πράγματα είναι καλά, και αν οι Νέοϋορκέζοι συνεχίσουν να πειθαρχούν η πανδημία δεν θα τους ….επισκεφθεί ξανά.

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

  Όμως, η Φλόριντα, το Τέξας και άλλες πολιτείες, οι κυβερνήτες των οποίων έσπευσαν να πειθαρχήσουν, περνούν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και οι πολίτες είναι ενώπιον του κινδύνου μίας παρατεταμένης καραντίνας.

  Ο κ. Τραμπ, λοιπόν, θα μπορούσε να επανέλθει με δικαιολογίες της δεκάρας, και να επιβάλει λόγω εκτάκτων συνθηκών μία πανεθνική καραντίνα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Οπότε, αμέσως θα προκληθεί πρόβλημα για τους πολίτες. Πως θα σπάσουν την καραντίνα για να ψηφίσουν; Και ακόμη και αν την σπάσουν πόσοι θα το κάνουν;

  Αυτόματα η Αμερική θα βρεθεί ενώπιον ενός πρωτοφανούς αδιεξόδου. Θα το επιχειρήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος; Όλα τα περιμένει κανείς από τον κ. Τραμπ, ο οποίος φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα, κάθε μέρα που περνά, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο την επανεκλογή του.

 • Φαίνεται ότι οι πολίτες θέλουν να τελειώνουν με αυτόν τον Πρόεδρο, ο οποίος έχει μετατρέψει την υπερδύναμη σε μία μικρή χώρα, που δεν εισακούεται πουθενά.

  Ο κ. Τραμπ αποδείχθηκε ένας επικίνδυνος ηγέτης για τα στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου σε αυταρχικούς ηγέτες, όπως ο Ταγίπ Ερντογάν, τους οποίους καλύπτει για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Η Αμερική αξίζει πολλά περισσότερα…

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς Ελληνοαμερικανούς, που το παίζουν και εθνικο-πατριώτες. Υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή λένε ότι έβαλε στη …θέση του τον Ταγίπ Ερντογάν!!! Είναι από τις περιπτώσεις που σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες Κύριε Ελέησον… Σέβομαι τις θέσεις όλων των ανθρώπων, ΚΑΙ των οπαδών του κ. Τραμπ… Αλλά ειλικρινά ρωτάω: Πόσο ψεκασμένοι είναι οι άνθρωποι;

  Πηγή: hellasjournal.com

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ