Το βράδυ της Κυριακής το Γκραν Πρι στο Μόντρεαλ του Καναδά

 
Το βράδυ της Κυριακής το Γκραν Πρι στο Μόντρεαλ του Καναδά

Ενημερώθηκε: 10/06/17 - 20:33

Το βράδυ της Κυριακής θα δούμε πολύ καλό αγώνα στην F1. Τα μονοθέσια ταξίδεψαν από το Μονακό στο Μόντρεαλ.

Το Καναδικό Grand Prix είναι πάντα εντυπωσιακό. Και φυσικά χρειάζεται καλή επιλογή γόμας για να κρατηθούν τα μονοθέσια σωστά στη πίστα Ζιλ Βιλνέβ .

Ο Καναδάς απαιτεί καλή πρόσφυση και σταθερότητα στο φρενάρισμα . Οι διαμήκεις δυνάμεις είναι πιο σημαντικές από τις πλευρικές.

Αυτό επηρεάζει τα ελαστικά και ειδικά τα φρένα. Ο καιρός μπορεί να είναι από ζεστός έως βροχερός.

Ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών. Είχε κάποια προβλήματα με την πρόσφυση αλλά τα ξεπέρασε.

Όμως στο δεύτερο σκέλος ο Κίμι Ραϊκόνεν σημείωσε ταχύτερο γύρο κάνοντας χρήση -όπως και ο Χάμιλτον- της ultrasoft γόμας της Pirelli .

Κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Βρετανό με διαφορά μόλις 0,215 του δευτερολέπτου.

Αυτή την ώρα γίνονται οι κατατακτήριες δομικές. Πολύ κοντά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης είναι οι Μαξ Φερστάπεν και Φελίπε Μάσα. Ο Φερστάπεν στα δοκιμαστικά αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιο της RB13.

Όπως στο Μονακό έτσι και στο Μόντρεαλ θα χρησιμοποιηθούν οι τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας P Zero Formula 1: Μαλακή (soft), πολύ μαλακή (supersoft) και πάρα πολύ μαλακή (ultrasoft).

Όμως αυτή η ημιμόνιμη διαδρομή είναι πολύ ταχύτερη με τις τελικές ταχύτητες να ξεπερνούν τα 300χ/ω. Επίσης θέτει μεγαλύτερη πρόκληση από το Μονακό τόσο στα μονοθέσια όσο και στα ελαστικά.

Με γλιστερή επιφάνεια οδοστρώματος, ευμετάβλητο καιρό και σχετικά υψηλή πιθανότητα εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας χάρη κυρίως στο διάσημο «τοίχο των πρωταθλητών» έχουμε δει στο παρελθόν ευρεία ποικιλία αγωνιστικών στρατηγικών. Όμως φέτος έχουμε μια εντελώς νέα γκάμα ελαστικών με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

:now24.gr

Πηγή