Κέρκυρα: «Καζάνι που βράζει» η ΝΔ

Κέρκυρα: «Καζάνι που βράζει» η ΝΔ
Ενημερώθηκε: 16/11/18 - 17:32

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας στην τελευταία της συνεδρίαση εξέδωσε ομόφωνη απόφαση προς  την κεντρική διοίκηση του κόμματος με την οποία ζητά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στα Ιόνια Νησιά να είναι Κερκυραίος, να έχει κύρος, αναγνωρισιμότητα και μια σεβαστή πολιτική διαδρομή.

Ουσιαστικά φαίνεται ότι τα στελέχη «φωτογράφισαν» τον πρώην Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου ο οποίος και έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ζητώντας τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σηκώνοντας «αντάρτικο» .

Μάλιστα  στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο κ. Σπύρου με την ιδιότητα του μέλους της πολιτικής επιτροπής, όπου και τοποθετήθηκε για μία ώρα περίπου   για τις εξελίξεις . Δεν παρέλειψε να αναφερθεί  με  απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίων προσώπων  που ακούστηκαν ότι θα ηγούνταν στην Περιφέρεια  Ι.Ν.  Από τα πυρά του δεν έμειναν εκτός ούτε οι κύριοι Κακλαμάνης και Αυγενάκης.

Ασφαλής πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της ΝΟΔΕ το κλίμα ήταν τεταμένο ως προς τις επιλογές των υποψηφίων περιφερειαρχών και τον τρόπο επιλογής των προσώπων. Για το θέμα  μάλιστα προτάθηκε να σταλεί  και επιστολή στην κεντρική διοίκηση. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Στ. Λυκούρης διαφοροποίησε τη θέση του προτείνοντας να σταλεί επιστολή με την οποία θα ζητείται παράταση δέκα ημερών πριν την ανακοίνωση του ονόματος του προσώπου που θα ηγηθεί στα Ιόνια Νησιά ώστε να υπάρξει επιπλέον χρόνος διαβούλευσης, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του  αλλά και τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην τελευταία συνεδρίαση τόσο από ορισμένα στελέχη της ΝΟΔΕ όσο και από τον ίδιο τον κ. Σπύρου.

Την ίδια ώρα φαίνεται η Πειραιώς να προσανατολίζεται στην Ρόδη Κράτσα η οποία την τελευταία εβδομάδα επικοινωνεί με στελέχη της γαλάζιας παράταξης στα Ιόνια Νησιά πριν πάρει την τελική απόφαση.

Ο κ. Σπύρου μετέβη   στην Αθήνα όπου και συζήτησε με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα φέρεται να ζήτησε  αν επανιδρυθεί το ΠΕΣΥ να αναλάβει εκ νέου ως επικεφαλής εισπράττοντας αρνητική απάντηση .

Ο κ. Σπύρου σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο  prisma της Λευκάδας υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι  ως μέλος της κεντρικής επιτροπής είχε ενημερώσει και το κόμμα, αλλά και στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ζάκυνθο, εξέφρασε την επιθυμία ότι θα ήθελε τη στήριξη του κόμματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,  θεωρώντας ότι τελικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συζήτηση που έγινε θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ως ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή για την περιφέρεια και με τα δεδομένα που έχουμε.

Τον τελευταίο καιρό λοιπόν, είπε ο κ. Σπύρου  σαν ένα αόρατο χέρι, δεν άφηνε να τρέξει υποψηφιότητα και βγαίνουν στο δρόμο διάφοροι υποψήφιοι, που αν μη τι άλλο ήταν αδύνατες υποψηφιότητες.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα της κυρίας Κράτσα  ο κ. Σπύρου σκωπτικά σημείωσε: “Την σεβόμαστε, την εκτιμάμε, αλλά δεν την είδαμε και πότε γύρω-γύρω. Εάν νομίζουμε ότι η περιφέρεια είναι να καθίσεις σε κάποιο γραφείο με γεια μας με χαρά μας.” Μπορεί κάποιοι να την πρότειναν αλλά όπως είπα και εγώ το ζήτημα είναι γιατί το δέχτηκε. Δεν μου αρέσει κάποιος να διορίζεται για να στηριχτεί, αυτό είναι τραβηγμένο, είπε ο κ. Σπύρου .

Συνήθως εμφανίζονται ψηφοδέλτια που προκύπτουν απέναντι από κάποιο υποψήφιο, δεν είναι δυνατό όμως να σου φτιάχνουν υποψήφιο απέναντί σου, για αυτό και ο ίδιος  όπως είπε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Βέβαια η θέση του κ. Σπύρου σε ότι αφορά τους διορισμούς υποψηφίων από τη Νέα Δημοκρατία προκαλεί ερωτηματικά με δεδομένη την  πολυετή παρουσία του στο κόμμα  όταν οι ίδιες διαδικασίες  είχαν ακολουθεί και ως προς την υποψηφιότητά του για  το ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  όπου ο ίδιος ο τότε  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είχε έλθει και ανακοινώσει το 2010 σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο επιμελητήριο .

Καζάνι που βράζει είναι η Νέα Δημοκρατία μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Κέρκυρα. Τα στελέχη της κεντρικής διοίκησης επιζητούν την ενότητα  τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας με τους «αντάρτες» να προκαλούν πονοκέφαλο στο επιτελείο του Κ. Μητσοτάκη

Πηγή: startmediacorfu