Τον Νίκο Ταχιάο στηρίζει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκη

Τον Νίκο Ταχιάο στηρίζει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκη
Ενημερώθηκε: 26/11/18 - 13:47

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο της Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Νίκος Ταχιάος έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

 Σημειώνεται, πως η ηγεσία της ΝΔ εισέπραξε δύο «όχι», αυτά του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του Κωνταντίνου Γκιουλέκα, πριν καταλήξει στον κ. Ταχιάο.

Ο Νίκος  Ταχιάος θεωρείται από τους «Μητσοτακικούς» της πόλης και αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι δυο άνδρες έχουν άριστες σχέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση θα γίνει αν όχι εντός της ημέρας, στα επόμενα 24ωρα, επίσημα από τα κεντρικά της ΝΔ στην Αθήνα.

 Πριν λίγες μέρες, με ανάρτησή του στα social media με αφορμή την σχετική είδηση, ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε πως ο ίδιος δεν έθεσε καμία προϋπόθεση στον κ. Μητσοτάκη για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Δεν θέτεις όρους στον πρόεδρο ενός κόμματος όπως η Νέα Δημοκρατία, είναι αφελές. Του εξέφρασα απλώς την άποψή μου για το περιεχόμενο μιας υποψηφιότητας. Προφανώς, δεν είμαι ο μόνος με τον οποίον έκανε αυτήν την κουβέντα. Αν του "κάτσω" εγώ στο μυαλό, θα ξεκινήσω», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ταχιάος.

Ποιος είναι ο Νίκος Ταχιάος

Ο Νίκος Ταχιάος, τοπογράφος μηχανικός, αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, είναι γέννημα-θρέμμα της Θεσσαλονίκης, στον Δήμο της οποίας υπηρέτησε σαν Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος από το 1987 μέχρι και το 2006. Μεταξύ άλλων αξιωμάτων που κατείχε κατά καιρούς, το διάστημα 2007-2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 Η κόρη του, Χριστίνα Ταχιάου, γνωστή από την αρθρογραφία της στον ιστότοπο protagon.gr, συμπορεύτηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Ποτάμι.