Αναδεικνύεται το «φαινόμενο Νικολόπουλος» από τις δημοσκοπικές «κάλπες»!

Αναδεικνύεται το «φαινόμενο Νικολόπουλος» από τις δημοσκοπικές «κάλπες»!
Ενημερώθηκε: 05/04/19 - 19:18

Μπαίνουν πλέον και επισήμως οι δημοσκοπήσεις στην προεκλογική ζωή της Πάτρας και η πρώτη που είδε το φως της δημοσιότητας προβλέπει ότι ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών είναι υπόθεση των Κώστα Πελετίδη και Νίκου Νικολόπουλου και μάλιστα ο δεύτερος θα είναι εκείνος που θα κόψει πρώτος το νήμα την δεύτερη Κυριακή!

Μέχρι τώρα δημοσιοποιούνταν στοιχεία δημοσκοπήσεων με τη… μέθοδο της διαρροής και είχαν ελλειμματικό χαρακτήρα ως προς τα ευρήματά τους, γι’ αυτό και τύγχαναν ανάλογων αμφισβητήσεων. 

Ωστόσο, το γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε με όλους τους όρους διενέργειας δημοσκοπήσεων από την Gold Star production, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο του ΕΣΡ, εξουδετερώνει κάθε θολή εικόνα για τη δυναμική των υποψηφιοτήτων, καθώς υπάρχει πια αξιόπιστος μπούσουλας της προδιάθεσης των εκλογέων.

Το γκάλοπ της Gold Star έγινε σε δείγμα 700 ατόμων της Πάτρας (59,14% άνδρες-40,86% γυναίκες), κάλυψε όλη την μορφωτική διαστρωμάτωση (υποχρεωτική εκπαίδευση 25,71%, ανώτερη 31,57%, ανώτατη 27,28%) και όλες τις ηλικίες (από 18-35 ετών 9,62%, από 36-55 ετών 39,43%, από 56-65 ετών 23,72% και άνω των 65 ετών 17,85%).

Στην πρόθεση ψήφου της πρώτης Κυριακής οι ερωτηθέντες «δίνουν» με τις αναγωγές τα εξής ποσοστά στους υποψηφίους δημάρχους:

 

Πελετίδης 33,10%
Νικολόπουλος 27,74%
Αλεξόπουλος 14,76%
Ρώρος 6,94%
Παπαδημάτος 6,06% 
Τζανάκος 2,90%
Χρυσανθακόπουλος 1,34%
Άλλος 7,16%

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ανοδική, δυναμική πορεία του Νίκου Νικολόπουλου προς τις κάλπες κορυφώνεται την δεύτερη Κυριακή, καθώς οι ερωτώμενοι τον «εκλέγουν» Δήμαρχος με ποσοστό 53,53% έναντι 46,47% του Κώστα Πελετίδη!

Η πετυχημένη προεκλογική καμπάνια του Νίκου Νικολόπουλου αποδεικνύεται και μέσω των στοιχηματικών αποδόσεων. Ήδη η γνωστή εταιρία Stoiximan.gr έχει αναγκασθεί, οσμιζόμενη τις τάσεις του εκλογικού σώματος, ν’ αλλάξει τέσσερις φορές τις αποδόσεις της για τις δημοτικές εκλογές της Πάτρας μέσα σε διάστημα ενός μήνα!

Ο Κώστας Πελετίδης ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί της κούρσας (1 : 1.15), ωστόσο σήμερα αμφισβητείται ευθέως η επικράτησή του (1 : 1.60), αν λάβουμε υπόψη μας την αλματώδη διαφοροποίηση της απόδοσης Νικολόπουλου (από 1: 12.00 έχει μεταβληθεί ο στοιχηματισμός σε 1: 5.00).

Συνολικότερα, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, είναι εμφανής η προδιάθεση του εκλογικού σώματος. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο είναι ότι «αγνοεί» τις υποδείξεις των δύο κομμάτων εξουσίας, αφού οι υποψήφιοι τους Ρώρος (ΣΥΡΙΖΑ) και Παπαδημάτος (Ν.Δ.) καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά. Αντιθέτως, το ανεξάρτητο δημοτικό σχήμα της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» του Νίκου Νικολόπουλου φαίνεται να έχει ανεξάντλητες πολυσυλλεκτικές ιδιότητες. Εξάλλου οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Πελετίδης διεμβολίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να προεξοφληθεί επί του παρόντος ο βαθμός της διείσδυσης, γιατί είναι βέβαιο ότι θα καταβληθούν προσπάθειες συσπείρωσης από το κυβερνών κόμμα προς όφελος του Γιώργου Ρώρου. 

Τέλος, εκτιμάται ότι η υποψηφιότητα Αλεξόπουλου έχει «ταβάνι» και το πιθανότερο είναι ότι θα καταλάβει την τρίτη θέση, μακριά ωστόσο από κάθε πιθανότητα να μπει «σφήνα» στο δίδυμο Πελετίδη – Νικολόπουλου.

Σαν κατακλείδα, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι δημοτικές εκλογές της Πάτρας θα επηρεασθούν καταλυτικά από το «φαινόμενο Νικολόπουλος»!