Επιστολή-καταγγελία κατά του προέδρου της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Νέας Ιωνίας για προσπάθεια παραπλάνησης των νεοδημοκρατών

Δημοτικές εκλογές 2019: Προσπαθούν με το «έτσι θέλω» στη Νέα Ιωνία να δώσουν «γαλάζιο» χρίσμα κόντρα στη κεντρική γραμμή της ΝΔ
Ενημερώθηκε: 09/04/19 - 00:46

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στους νεοδημοκράτες της Νέας Ιωνίας η προσπάθεια του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στη Νέα Ιωνία, κ. Σ. Χατζηαγγελή, να δώσει με το «έτσι θέλω» το χρίσμα του κόμματος, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, σε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παναγιώτη Μανούρη, κόντρα στη κεντρική γραμμή του κόμματος, που θέλει να δίνονται χρίσματα μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χατζηαγγελής, ο οποίος να σημειωθεί, ότι είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Παναγιώτη Μανούρη, κατηγορείται από τοπικά στελέχη του κόμματος, ότι στη προσπάθειά του να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ δεν δίστασε «δια της μεθόδου της περικοπής, αφαίρεσης, αλλά και της προσθήκης άλλων λέξεων» να παραποιήσει το νόημα της ανακοίνωσης του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

Την συγκεκριμένη καταγγελία έκανε εγγράφως ο κ. Μιλτιάδης Καυκαλέτος, Φαρμακοποιός και επιχειρηματίας Εκμετάλλευσης Σταθμών Αυτοκινήτων, προς τον Βασίλη Μαγκαναδέλη συντάκτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Ν. Ιωνία, «ionianet.gr».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυγενάκης-Σπυράκη «αδειάζουν» την Τοπική της ΝΔ στη Νέα Ιωνία που έδωσε χρίσμα σε «ορφανό» του Σημίτη

 

Μάλιστα, ο κ. Καυκαλέτος στην επιστολή του καλεί τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ να ανατρέξει στα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Εφημερίδα των Συντακτών» και «VOICE» για «τα έργα και τις ημέρες» του κ. Μανούρη κατά την θητεία του, ως διευθύνοντος συμβούλου, στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Αναλυτικά η επιστολή-καταγγελία του κ. Μιλτιάδη Καυκαλέτου, έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Μαγκαναδέλη

Σήμερα αναρτήσατε την ανακοίνωση του Προέδρου ή του επί κεφαλής (και όχι επικεφαλή) της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν. Ιωνίας κ. Σ. Χατζηαγγελή, η οποία αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα:  

Το Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Νέας Ιωνίας, λαμβάνοντας υπόψη του την παραπάνω απόφαση και ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της κεντρικής διοίκησης του κόμματος όπως αυτές εκφράζονται μέσω της επιστολής που έστειλε στις 21/03/2019 ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο κος Λευτέρης Αυγενάκης, περί αποφυγής συμμετοχής στελεχών μας σε ψηφοδέλτια που έχουν στήριξη ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, μετά από ομόφωνη απόφασή του επικύρωσε  τη στήριξη της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποψηφιότητα του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κου Παναγιώτη Μανούρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η έκθεση-κόλαφος των Επιθεωρητών Δημ. Διοίκησης για το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης επί διοίκησης Μανούρη-Λέντζα

 

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί περίληψη της από 21.3.2019 ανακοίνωσης του Γεν. Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθ. Αυγενάκη η οποία αλλοιώνει πλήρως το νόημα της, δια της μεθόδου της περικοπής, αφαίρεσης, αλλά και της προσθήκης άλλων λέξεων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ώστε οι καλόπιστοι οι Νεοιωνιώτες αναγνώστες σας, οι οποίοι πρόσκεινται φιλικά  προς το κόμμα της Ν. Δημοκρατίας να αντιληφθούν και να κρίνουν, την παραποίηση την οποία διέπραξε προς ίδιο όφελος ο κ. Σ. Χατζηαγγελής, αφού είναι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Μανούρη, επισυνάπτω αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Ελευθ. Αυγενάκη:

Από τα ανωτέρω αποδεικνύεται πλήρως η προσπάθεια του κ. Χατζηαγγελή, αλλά και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της ΔΗΜ. Τ.Ο., τα οποία παρέδωσαν την ΔΗΜ. Τ.Ο. Ν. Ιωνίας στον κ. Μανούρη, σαν να αποτελεί ιδιοκτησία τους, να μας πείσουν ότι το κόμμα της Ν.Δ. στηρίζει τον κ. Μανούρη.

Σας υπενθυμίζω, ότι το Νοέμβριο του 2018, ο κ. Κουκουλάρης δεν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Επίσης σας επισημαίνω το κόμμα της Ν.Δ. έχει δώσει επίσημη στήριξη στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιά , Θεσσαλονίκης και σε κάποιους λίγους δευτεροκλασάτους, όπως π.χ. του Αμαρουσίου, αλλά για τον Δήμο της Ν. Ιωνίας μετά την υποψηφιότητα Κουκουλάρη δεν δίνει σε κανένα στήριξη.

Σας υπενθυμίζω και σας καλώ να ανατρέξετε στα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Εφημερίδα των Συντακτών» και «VOICE» για τα έργα του κ. Μανούρη κατά την θητεία του στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Θεωρώ πολύ πιθανόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξει το ΚΙΝΑΛ, αλλά και την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να πάρει την εκδίκησή του για την κ. Μυρσίνη Λοΐζου θα επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Μανούρη.

Τότε περιμένω με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, να διαβάσω το περιεχόμενο  των νέων ανακοινώσεων, που θα σας στείλουν οι κ.κ. Αβραμάκος και Χατζηαγγελής με τις οποίες θα αποκηρύσσουν τον σημερινό εκλεκτό τους κ. Π. Μανούρη.

Διερωτώμαι για ποιους λόγους οι κ.κ. Αβραμάκος και Χατζηαγγελής, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά, ότι το ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Ν. Κουκουλάρης έχει θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχός Ν. Ιωνίας αποφεύγουν να τον πλαισιώσουν και να τον στηρίξουν;  

Επισημαίνω, ότι στην ανακοίνωση τους επιμελώς απέφυγαν να αναφέρουν την ακόλουθη προτροπή - σύσταση την οποία έκανε ο κ. Αυγενάκη με την με α.π. 626/21.3.2019 ανακοίνωσή του και η οποία αναφέρει τα εξής : Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα».