Κόντρα Ορφανού-Ταχιάου σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Κόντρα Ορφανού-Ταχιάου σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ενημερώθηκε: 16/02/19 - 19:33

Νέες τριβές στο εσωτερικό της ΝΔ, προκαλούν οι αντάρτες-υποψήφιοι για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τελευταία, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων, μεταφέρθηκαν στις εκδηλώσεις των ΝΟΔΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Τελευταίο επεισόδιο, η κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, με την ταυτόχρονη παρουσία των κυρίων Ταχιάου και Ορφανού. Ο κ. Ταχιάος πήρε το λόγο στην εκδήλωση, ενώ ο  κ. Γιώργος Ορφανός παρέμεινε σιωπηλός, καθώς δεν του δόθηκε ο λόγος, ενώ δεν προσφωνήθηκε καν, όμως και μόνο η παρουσία του στα κεντρικά γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, στη Μιχαήλ Καλού 6 ήταν αρκετή.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας, Τάσος Σπηλιόπουλος, που πήρε το λόγο πέταξε τις... σπόντες του για όσα είχε πει προ ημερών σε συνέντευξή του ο κ. Ορφανός περί καθαίρεσης των στελεχών του κομματικού μηχανισμού που δε θα συνταχθούν με την επίσημη υποψηφιότητα του κ. Ταχιάου. Παρόντες στην εκδήλωση τόνιζαν στη Voria.gr ότι ο κ. Σπηλιόπουλος δε μίλησε αυτή τη φορά για καθαιρέσεις, αλλά επισήμανε πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στις κομματικές εκδηλώσεις, όμως από τη στιγμή που δε συντάσσονται με την υποψηφιότητα Ταχιάου δεν μπορούν να έχουν λόγο.

Ο λόγος δόθηκε στον επίσημο υποψήφιο δήμαρχο, Νίκο Ταχιάο, ενώ επίσης μίλησαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, Διονύσης Μανωλόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και χαιρέτισε στο τέλος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Έγινε ειδική αναφορά στην επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας του Ηλία Ζάχαρη για το δήμο Νεάπολης – Συκεών, ενώ η αίθουσα ήταν κατάμεστη και παρέστησαν πολλά παλαιά στελέχη ειδικά από τη δυτική Θεσσαλονίκη, τα οποία επανενεργοποιούνται, όπως και νέα μέλη.

Πολυδιάσπαση στο κεντροδεξιό στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης

Η κατάσταση στην κεντροδεξιά, στην Θεσσαλονίκη, μόνο αισιοδοξία δεν εμπνέει λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Από τη μια ο κ. Ταχιάος εμφανίζεται ως η επίσημη υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη και βέβαια της ηγεσίας της ΝΔ κι έτσι λαμβάνει εμπράκτως στήριξη και προβολή από τον πυρήνα του κόμματος, σε κάθε ευκαιρία.

Από την άλλη ο κ. Ορφανός δε φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει στο σπίτι την κομματική του ταυτότητα και δίνει το παρών στις κομματικές εκδηλώσεις, έχει συγκεντρώσει πολλά γνωστά «γαλάζια» στελέχη στο συνδυασμό του (κι ας μην είναι ενεργά στον κομματικό μηχανισμό σήμερα), όπως οι κ.κ. Ιακώβου, Χατζηλαζαρίδης κ.ά. και έτσι «προκαλεί» ρήγμα στη βάση.

Με δεδομένο ότι τα κομματικά στελέχη μόνο μαντρωμένα δε μένουν, τα πράγματα αρχίζουν και οξύνονται στο κεντροδεξιό στρατόπεδο. Διότι εκτός των κ.κ. Ταχιάου και Ορφανού, υπάρχει η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος όχι μόνο έχει συμπεριλάβει στο συνδυασμό του «γαλάζια» στελέχη, αλλά στηρίζεται κι από γνωστούς «μητσοτακικούς».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Δρόσος Τσαυλής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξή του «Ναι στη Θεσσαλονίκη», ενώ και το πρώην στέλεχος της Διοικούσας, Θανάσης Βρίτκας, βρίσκεται κοντά στο συνδυασμό του. Αντιστοίχως, «γαλάζια» στελέχη έχει συγκεντρώσει και ο κ. Μάκης Κυριζίδης (π.χ. ο κ. Σύλλης), αλλά και ο Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ και στους 80 υποψηφίους που θα ανακοινώσει ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης επίσης πληροφορούμαστε ότι θα υπάρχουν αρκετά μέλη της ΝΔ.

ΠΗΓΗ: voria.gr