Νίκος Κουκουλάρης για τη Νέα Ιωνία: Ένας υποψήφιος που εντυπωσίασε με την διαφορετική προεκλογική του εκστρατεία

 
Νίκος Κουκουλάρης για τη Νέα Ιωνία: Ένας υποψήφιος που εντυπωσίασε με την διαφορετική προεκλογική του εκστρατεία

Ενημερώθηκε: 24/05/19 - 15:25

Δημοτικές εκλογές 2019-Νέα Ιωνία: Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, και οι υποψήφιοι, όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, έχουν στην κυριολεξία «βομβαρδίσει» τους πολίτες με υποσχέσεις και -πολλές φορές- με μαγικές λύσεις «δια πάσαν νόσο...».

Υπήρξαν όμως και υποψήφιοι -κυρίως στις δημοτικές εκλογές- οι οποίοι σεβάστηκαν τους ψηφοφόρους, έκαναν μια νηφάλια προεκλογική εκστρατεία, χωρίς να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι γέμισαν τις πλατείες με τις συγκεντρώσεις τους, χωρίς αφισορύπανση και ντουντούκες, χωρίς κραυγές αγωνίας, -όχι για το μέλλον των πολιτών, αλλά για το δικό τους- και χωρίς να γίνονται κλόουν φορώντας πολύχρωμα καπέλα για να δηλώσουν -ανάλογα τη στιγμή- τις γαλάζιες, πράσινες, ροζ ή ακόμα και αδιευκρίνιστες «παρδαλές» πολιτικές καταβολές τους..!

Νίκος Κουκουλάρης

Νέα Ιωνία

Ένας από αυτούς τους υποψηφίους είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, . Αγαπητός στην κοινωνία της πόλης καθώς εκεί μεγάλωσε και σήμερα εκεί προσφέρει τις υπηρεσίες του, στους συμπολίτες του, μέσα από το ιατρικό λειτούργημά του, από το μικροβιολογικό κέντρο που έχει στη .

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ

Αξίζει τον κόπο, τώρα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες να τον σκιαγραφήσουμε μέσα από αυτά που έχει δημοσιοποιήσει από το facebook.

Από τους «Ριχάρδους» στην κάλπη

Γράφει ο Νίκος Κουκουλάρης για τις πολυδάπανες και γεμάτες ηχορύπανση προεκλογικές εκστρατείες:

«Σε μια παρατεταμένη περίοδο οπου μητροπολιτικός ελληνισμος πλήττεται κοινωνικά και οικονομικά.

Σε μια περίοδο όπου οι επαγγελματίες-μαγαζάτορες περιμένουν με αγωνία τις 120 δόσεις για να πληρώσουν το ΤΕΒΕ και την ΕΦΟΡΙΑ που χρωστάνε.

Σε μια περίοδο όπου οι συνταξιούχοι περιμένουν 13η σύνταξη για να επιβιώσουν οι ίδιοι και να τσοντάρουν μέχρι και στα εγγόνια τους.

Σε μια περίοδο όπου το 25% των ανθρώπων στο χειμώνα που μας πέρασε δεν είχε θέρμανση. Άλλωστε η ΕΛΣΤΑΤ το λέει δεν το λέω εγω. Σε μια περίοδο όπου καποιοι άνθρωποι πουλήσανε στους "ΡΙΧΑΡΔΟΥΣ" μέχρι και τα κειμήλια τους.

Σε αυτήν ακριβώς τη χρονική περίοδο που δεν έχει τέλος, παρακολουθώ έκπληκτος λίγες μέρες πριν τη Κυριακή των εκλογών και στη Νέα Ιωνια ότι όλα τα κόμματα και οι δημοτικές παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ και οι αλλες δυο με τους ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ προελευσης επικεφαλης τους να ΣΚΟΡΠΑΝΕ ευρώ χιλιάδες ευρώ για να "πείσουν" τους ψηφοφόρους ότι θα δώσουν "λύσεις" στα προβλήματα τους!!!

Γράφοντας σε όλα τα πολυτελή τους φυλλάδια - περιοδικά ότι η κοινωνική τους ευαισθησία εάν χρειαστεί θα αύξηση τα συσσίτια που έχουν πλέον γίνει θεσμός!!! Προσωπικά επέλεξα να απέχω απο αυτόν τον ανταγωνισμό που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Προχωράμε ήπια και νηφάλια. Οπως εχω ξαναπεί όλοι "γωριζομαστε" μεταξύ μας και μάλιστα πολυ καλα... η προεκλογική μας καμπάνια θα ειναι το αυτοκίνητο της φωτογραφίας όπου θα περιφέρεται αυτές τις τελευταίες μέρες στις γειτονιές με το εκλογικό μας υλικό.

Δίχως ρύπανση και δίχως ψυχολογικό bullying... διεκδικούμε το εκλογικό ποσοστό που μας ανήκει διχως κραυγες αγωνιας για το όποιο εκλογικό αποτελεσμα.Σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους αγωνες μας και προστατεύουμε την αξιοπρέπεια μας».

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ

Η συνταγή για μια... «πετυχημένη» προεκλογική ομιλία 

Οι διαφορες προεκλογικές συγκεντρώσεις όλες αυτές τις ημέρες σίγουρα ταλαιπώρησαν τις τοπικές κοινωνίες. Δείτε πως περιγράφει ο Νίκος Κουκουλάρης μια... «πετυχημένη» προεκλογική ομιλία:

«Η συνταγή για να ετοιμάσει ο υποψήφιος δήμαρχος μια προεκλογική ομιλία πετυχημένη ειναι η ακόλουθη:

1) Κανεις σύσκεψη με τους πενήντα υποψήφιους συμβούλους σου και τους πιέζεις να φέρει ο κάθενας τουλάχιστον πάνω απο τρία άτομα γλάστρες. Εν ανάγκη μαμα , μπαμπά η και παππού και γιαγιά εάν ειναι περιπατητικοί

2) Επιλέγεις μια πλατεία η ένα κεντρικό δρόμο. Αδιαφορώντας εάν ενοχλεις τα μαγαζιά η εάν κλείνεις το κεντρικό δρόμο που επελεξες.

3) Επικοινωνείς με το Δήμο για να δεις το προγραμμα ομιλιών των συνυποψήφιων και ζητάς εξέδρα του Δήμου να στη μεταφέρουν με φορτηγό δημοτικό , να στη στήσουν οι εργάτες του δήμου απο νωρίς το μεσημέρι και να τη ξεστησουν το βράδυ μετα την ομιλία ώστε πάλι να μεταφερθεί πίσω.

4) Ηλεκτρολογική βοήθεια απο ηλεκτρολόγους του Δήμου , φωτισμοί κλπ. τα χολυγουντιανα φωτιστικά εφέ και ηχητικά ειναι extra ...

5) Καρέκλες του δήμου για να τις απλώσεις ώστε οι υπέργηροι και οι με τα κινητικά προβλήματα να κάθονται για να μην φύγουν. Το πλεονέκτημα με το άπλωμα των καρεκλών βοηθάει ώστε γύρω απο τις 100 με 200 απλωμένες καρέκλες να στέκονται και όρθιοι για να μεγαλώνει η συγκέντρωση οπτικά.

6) Καλός φωτογράφος με σωστούς φακούς για τις αναρτήσεις στο Ίντερνετ.

7) Συγκινητικό ενσταντανέ με κανα παιδί αγκαλια η κανένα παπά. Ακόμα και ένας μπουφες βοηθάει , οπως και τα λουλούδια που στα προσφέρουν με μπόλικη συγκίνηση κλπ επίσης βοηθάνε την εικόνα ... αυτα σε γενικες γραμμες ...

Τώρα όσον αφορά εμας , τη δημοτική μας παράταξη, προσωπικά δηλώνω ότι, εάν οι συνυποψήφιοι μου δημαρχοι και οι συνεργατες τους δηλώσουν η κοροϊδέψουν ότι δεν μπορω να μαζέψω 200 ανθρώπους για να βγάλω λόγο δεν με ενδιαφέρει και το εννοω. Μπορω αλλά ΔΕΝ θέλω. Έπεισα λοιπόν τους συνεργατες μου και συμφώνησαν και τους ευχαριστω γι’αυτο , ότι δεν χρειάζεται να ενοχλούμε το πολύπαθο κέντρο της Νέας Ιωνιας που απο μόνο του όχι μόνο δεν έχει πλατείες η πεζοδρόμια αλλά δεν μπορείς να παρκάρεις ούτε ποδήλατο... ένα πεζόδρομο έχει, την Π.Π Γερμανού και σε αυτόν έχουν τρελάνει τους δημότες εδώ και ένα μηνα με το να τους ρωτάνε διαρκώς πάνω κάτω οι υποψήφιοι " θα με ψηφίσεις;;;"

Καταλήγω λέγοντας ότι , σέβομαι την όχληση και τα χρήματα απο τα δημοτικά τέλη των φορολογουμένων και " δεν θα κάνω προεκλογική ομιλία" . Στη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας. Ο δικός μας προεκλογικός αγώνας ειναι εναλλακτικός. Ούτε ΜΙΑ αφίσα. Γιατί για κάθε αφίσα μετα τις εκλογές για να "τη ξεκρεμασουν οι εργάτες του Δήμου έχει κόστος" που το πληρώνουμε ΟΛΟΙ μας. Μετρήστε αφίσες. Δεν μπορείτε γιατί ειναι αμετρητες !!! Στη Νέα Ιωνια κατοικούμε πάνω απο 100.000 ψυχές που δεν χωράμε στη μοναδική και ταλαιπωρημένη πλατεία της Λ.Ηρακλειου αλλά και ουτε στο μοναδικό πεζόδρομο της Π.Π Γερμανού της Νέας Ιωνιας».

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ

Ακριβή μου προεκλογική εκστρατεία...

Οι προεκλογικές... «πρωτοτυπίες» των υποψηφίων σίγουρα προβλημάτισαν τους πολίτες. Και στη Νέα Ιωνία τέτοιες... «πρωτοτυπίες» συζητήθηκαν, αρνητικά βεβαια. Μάλιστα ένας υποψήφιος το... «τερμάτισε» επιστρατεύοντας ακόμα και πυροτεχνήματα. Δείτε πως το σχολιασε ο Νίκος κουκουλάρης:

«Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Με αφορμή τη ρίψη πυροτεχνημάτων απο υποψ. δημοτικό σύμβουλο το βράδυ της 15 Μαΐου στην οδό Μεσολογγιου στο κέντρο της Νέας Ιωνιας,επιθυμω να σας εκφρασω λιγες σκεψεις ... ότι τα έξοδα του συνδυασμού μας ειναι α) 1000 χίλια cart visit ο κάθε υποψήφιος απο 30 τριάντα ευρώ ο υποψήφιος β) Δυο φωτογραφίες αυτοκολητες στον επαγγελματικό μου χώρο ελάχιστης αξίας γ) εκλογικό περίπτερο ενοικιαζόμενο για 15 μέρες 300 τριακόσια ευρώ δ) ψηφοδέλτια 700 επτακόσια ευρώ ε) τέλη επικοινωνίας περιπου 300 τριακόσια ευρώ...

Μέχρι σήμερα αυτα έχουμε ξοδέψει. Εγω εχω υποσχεθεί στον εαυτό μου και για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και τη δικη μου ότι προεκλογικά ούζα δεν κερνάω ούτε ΕΝΑ, ψησταριά για να ψήνω καλαμάκια στη πλατεία και να κερνάω τσουρεκακια , γλυκάκια, να μεταφέρω κόσμο σε καφετέριες , να στήνω μπουφέδες με τυροπιτάκια και τα λοιπά παρελκόμενα επίσης δεν το κάνω . Μετα τις εκλογές ευχαρίστως. Προεκλογικά ΠΟΤΕ. Γιατί μειώνω την προσωπικότητα πρώτα του δημότη και μετα τη δικη μου. Το μόνο που " κερνουσα" και θα "κερνάω" πάντα και για όσο θα μπορω ειναι σάκχαρα, χοληστερίνες, PSA , θυεροειδικα κλπ με αλληλεγγύη... και για όποιον τα έχει ανάγκη απο καρδιας.Αυτα μπορω και αυτα κερνάω. Και ότι άλλο μπορω και μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου για κοινες ανάγκες. Φίλες και φίλοι σας αποδίδω την ειλικρίνεια μου, τα αληθινά μου αισθήματα και γι’αυτο σας παρακαλω να τα δεχτείτε.

Εάν ειναι να με ψηφίσουν με κριτήριο τα "ούζα" που κέρασα προεκλογικά , τότε καλύτερα να μην με ψηφίσουν. Εάν επιλέξουν να με ψηφίσουν για τις κοινές μας απόψεις , για τη κοινωνική μας παιδεία , για τα οράματα μας για ένα καλύτερο μέλλον για το τόπο μας και τα παιδιά μας , χτίζοντας απλά "πράγματα " στη πόλη μας, τότε για την επιλογή σας στο πρόσωπο μου θα σας ευγνώμων και την εμπιστοσύνη σας θα τη φυλάξω σαν τα μάτια μου. Σας αποδίδω και σας παρακαλω να δεχτείτε τα αισθήματα μου και την ειλικρίνεια μου».

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ

Φτάσαμε στην ώρα της κρίσης..

Και μετά από όλα τα παραπάνω και επειδή φτάσαμε στην ώρα της κρίσης, πρέπει να υπάρχει μια πρόταση. Γιατί στην κάλπη δεν μπαίνεις για να σχολιάσεις. Μπαίνεις για να αποφασίσεις. Γράφει ο Νίκος Κουκουλάρης:

«Φτασαμε στην ωρα της κρισης. Δουλευοντας για τα προς το ζην ,με ελαχιστους πορους -απο επιλογη-προσπαθησαμε να κανουμε γνωστο το μηνυμα μας. Γνωριζομαστε πολιτικα,κοινωνικα σαν συμπολιτες
ζητουμε την εμπιστοσυνη σας για να σπασουμε την ακινησια στον δημο να ανοιξουμε μια νεα σελιδα δημιουργικοτητας με φαντασια και αποτελεσματικοτητα.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ:

- Να καταδικασουμε τις θορυβωδεις και πολυδαπανες προεκλογικες εκστρατειες.

- Να μην δικαιωσουμε στην Ν.Ιωνια της κρισης τις συμπεριφορες και τις διαχειριστικες πρακτικες που την γεννησαν.

- Να αρνηθουμε σε συνασπισμους ιδιοτελων συμφεροντων ,που με ευκολια υποδυονται διαφορετικες πολιτικες ταυτοτητες ανα ωρα της ημερας, να καταλάβουν τον δημο.

Ο βιος και η πολιτεια ολων μας ειναι γνωστος, θυμηθειτε και αξιολογηστε την περπατησια μας ....και μην ξεχνατε οταν καποιος κλεψει ενα αυγο στο τελος θα κλεψει και την κοτα.

Πραξαμε το καθηκον μας απεναντι στην ιστορια μας, τις ιδεες μας που υπηρετησαμε με συνεπεια ,ειμαστε παροντες και ζητουμε απο οσους συμπολιτες μας θεωρουν οτι η πολιτκη και η ηθικη ειναι διδυμες αδελφες να βρεθουμε στην καλπη και απο δευτερα στην κοινη προσπαθεια».