Χυδαία τουρκική επίθεση στον Τσίπρα για την απελευθέρωση των 8 στρατιωτικών: Νομίζαμε πως είχε ανδρικό λόγο

 
Νέα προκλητικότητα από τους Τούρκους για τους 8 στρατιωτικούς- "Η Ελλάδα υποστηρίζει πραξικοπηματίες"-Δεν έχει ανδρικό λόγο ο Αλέξης Τσίπρας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 04/06/18 - 23:34

Πρόκληση και βαριές κουβέντες δίχως όρια προκάλεσε η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να παρέχει άσυλο και στους υπόλοιπους 4 Τούρκους αξιωματικούς και συνολικά τους 8.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κυβέρνησης,Μπεκίρ Μποζντάγ, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα υποθάλπει τους πραξικοπηματίες, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως «νομίζαμε πως ο λόγος του είναι λόγος ανδρός».

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για το θέμα (και όχι μόνο), δήλωσε πως «η Ελλάδα προστατεύει και στηρίζει τους πραξικοπηματίες και Γκιουλενιστές».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είχε στην ιστορία της πολλά πραξικοπήματα, γι αυτό θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς»

"Ξέρει η Τουρκία ότι δεν κάνουμε παιχνίδια"

Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

«Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές όσων κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια. Δυστυχώς μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Νωρίτερα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Και οι 8 αξιωματικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016, βρίσκονται σε οίκημα εντός Αττικής κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο απαγωγής τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Αυτό που αναμένουν είναι να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, εφόσον το επιθυμούν.