Χυδαίες δηλώσεις Μπερίσα: «Να καταργηθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι μια...σοβινιστική γιορτή»

 
Χυδαίες δηλώσεις Μπερίσα: «Να καταργηθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου είναι μια...σοβινιστική γιορτή»

Ενημερώθηκε: 20/11/18 - 19:53

Την σκυτάλη της προκλητικότητας από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, πήρε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Σαλί Μπερίσα, χαρακτηρίζοντας «οργανωμένο σενάριο» από την Ελλάδα την εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα και όσα ακολούθησαν στην κηδεία του στις Βουλιαράτες.

πρώην πρωθυπουργός

Ο της γείτονος μάλιστα, δεν δίστασε να ζητήσει την κατάργηση του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Ήπειρο, χαρακτηρίζοντας την εθνική μας επέτειο ως μια «σοβινιστική γιορτή».

Σαλί Μπερίσα

Κωνσταντίνο Κατσίφα

Ως ‘βορά των σφαιρών’ χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός τον της ελληνικής μειονότητας, ο οποίος σκοτώθηκε από τις δυνάμεις RENEA στους Βουλιαράτες μετά από πυροβολισμούς εναντίον τους και στη συνέχεια αρνήθηκε να παραδοθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής ιστοσελίδας newsbomb.al, που αναδημοσίευσε το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Σύμφωνα με τον Μπερίσα το γεγονός στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από την γειτονική Ελλάδα, γιατί ο Κατσίφας δεν ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος αλλά ένα στρατιωτικός, μέλος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε (Αλβανών- shqiptarëve).

Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin).

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Σκιπτάρεβε. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin)».

«Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», είπε ο Μπερίσα και πρόσθεσε ότι η ελληνική επέτειος του ‘ΟΧΙ’ δεν θα πρέπει πλέον να γιορτάζεται γιατί όλοι είδαν τι έγινε.

«Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε. Ο εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ είναι μια σοβινιστική γιορτή (festime shoviniste) με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

thepressroom.gr:

*Σχόλιο Μήπως ο γνωστός και μη εξαιρετέος αυτός κύριος, που έφερε την χώρα του στα πρόθυρα εμφυλίου, θα πρέπει να ξαναδιαβάσει μερικά κεφάλαια της ιστορίας. Τα οποία προφανώς, λόγω του ότι ήταν μαθητής στο σχολείο την περίοδο Χότζα, κάποια πράγματα έλειπαν από το αλβανικό σχολικό εγχειρίδιο εκείνης της περιόδου. Μήπως έτσι καταφέρει να μάθει τι ακριβώς σημαίνει «σοβινιστική γιορτή»; Γιατί απ' όσο θυμόμαστε μαζί με τις ιταλικές φασιστικές δυνάμεις, έσπευσαν 5 αλβανικές μεραρχίες για να καταλάβουν την Ελλάδα και αφού γλίτωσαν μαζί με τους Ιταλούς «πατρώνες» τους τον πνιγμό στην Αδριατική, συντάχθηκαν με τις ναζιστικές δυνάμεις μήπως «αρπάξουν» κάποιο κομμάτι ελληνικής γης.