Δεύτερη δύναμη στην Γερμανία πλέον οι ακροδεξιοί του AfD

Δεύτερη δύναμη στην Γερμανία πλέον οι ακροδεξιοί του AfD
Ενημερώθηκε: 10/07/18 - 04:14

Νέο πλήγμα για την πολιτική της κας Μέρκελ στο μεταναστευτικό αποτελεί το αποτέλεσμα έρευνας, σύμφωνα με το οποίο οι ακροδεξιοί του AfD στην Γερμανία αναδεικνύονται πλέον σε δεύτερη πολιτική δύναμη μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και πριν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild η κίνηση «Εναλλακτική για την Γερμανία», το γνωστό AfD, λαμβάνει το ποσοστό-ρεκόρ του 17,5%, το υψηλότερο που έχει καταγράψει από την ίδρυσή της.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές στην Γερμανία, η αύξηση της δύναμης τους οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στις σκληρές αντιμεταναστευτικές θέσεις που υποστηρίζει.

Στην δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση μένουν σταθερά στο 29%, ενώ το SPD συρρικνώνεται στο 17%, με απώλειες δύο μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση.

Οι Φιλελεύθεροι κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9,5%, ενώ σταθερά παραμένουν τα ποσοστά για την Αριστερά (11%) και τους Πράσινους (12%).