Έλληνες στρατιωτικοί: Επικοινωνιακό σόου των Τούρκων με την μεταγωγή τους

 
Ουσιαστική διαπόμπευση των Ελλήνων στρατιωτικών στη μεταγωγή τους, από τα πλάνα που έδωσαν οι Τούρκοι-Τι κατέθεσαν οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 25/04/18 - 21:34

Δεν φτάνει που οι Τούρκοι είπαν για τρίτη φορά "όχι", στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προχώρησαν και ως διαπόμπευση στην δημοσίευση φωτογραφιών από την μεταγωγή τους.

Το οπτικό υλικό που δημοσίευσε η εφημερίδα Milliyet, δείχνει τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, δεμένους με χειροπέδες και χωρίς κουκούλες, κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στο δικαστήριο, λες και είναι κοινοί δολοφόνοι, κάτι που σίγουρα πικραίνει τους πάντες κι ενώ κοντεύουν να συμπληρωθούν 2 μήνες της παράνομης φυλάκισής τους.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Την ώρα που ο έχει θέσει ανοιχτά θέμα «ανταλλαγής» των με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, είναι γεγονός ότι και η τουρκική Δικαιοσύνη θα πήγαινε κατά γράμμα με τις εντολές του Σουλτάνου,παρά τις διεθνείς κατακραυγές.

Τι κατέθεσαν οι στρατιωτικοί μας

Ο Άγγελος Μητρετώδης κατέθεσε στο τουρκικό δικαστήριο ότι βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος από λάθος και λόγω των κάκιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «βρέθηκαμε κατά λάθος στην τουρκική πλευρά, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα, ήταν πολύ άσχημες. Ακολουθούσαμε κάτι ίχνη στα σύνορα και όταν αντικρίσαμε τους Τούρκους στρατιώτες, κατέβασαμε τα όπλα μας. Θα καλούσα τον ελληνικό στρατό και τον υπολοχαγό μου από το τηλέφωνό μου, αν είχα κακή πρόθεση. Μιλήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες και τους είπαμε ότι περάσαμε στην τουρκική πλευρά κατά λάθος. Οι Τούρκοι στρατιώτες επικοινώνησαν με τους ανωτέρους τους. Απλώς ακολουθήσαμε ορισμένα ίχνη, πιστεύοντας ότι είναι είτε μετανάστες, είτε λαθρέμποροι».

Νέο μπλόκο των Τούρκων στην απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών

Ο Δημήτρης Κούκλατζης από την πλευρά του κατέθεσε ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό απ' όσα κάνουν και οι Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν από λάθος στην τουρκική πλευρά. «Κάναμε το ίδιο με τους Τούρκους στρατιώτες, αλλά βρεθήκαμε κατά λάθος στην τουρκική μεριά. Όταν οι Τούρκοι περνούν στην ελληνική πλευρά, τους αφήνουμε να επιστρέψουν δίχως να συμβαίνει κάποιο επεισόδιο. Δεν λάβαμε εντολή να μεταβούμε στην τουρκική πλευρά. Πηγαίναμε εκεί πολύ συχνά και μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, γι' αυτό και μένω έκπληκτος απ' όσα έχουν συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν ολοφάνερα θέλει να τραβήξει το σκοινί, αδιαφορώντας για την γενική κατακραυγή σχετικά με το θέμα της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ σίγουρα εφόσον δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, θα παρατείνει το θέμα μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου και ήδη το ξεκίνησε, κάνοντας ένα επικοινωνιακό σόου-διαπόμπευση.