Έντονες αποδοκιμασίες των Βορειοηπειρωτών στους Αλβανούς αστυνομικούς που σκότωσαν τον ομογενή

Νεκρός ο ομογενής στην Αλβανία
Ενημερώθηκε: 29/10/18 - 01:29

 Πέπλο μυστηρίου και πολλά ερωτηματικά καλύπτουν τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου Ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook το Sarandaweb, κάτοικοι του μειονοτικού χωριού Βουλιαράτες αποδοκίμασαν έντονα τους άνδρες της αλβανικής αστυνομίας. Στο βίντεο οι έξαλλοι κάτοικοι του χωριού φωνάζουν στους αστυνομικούς ''ντροπή σας, το φάγατε το παιδί'', ενώ την ώρα που τα οχήματα της αστυνομίας αποχωρούν από το χωριό τους χειροκροτούν ειρωνικά και φώναζαν "μπράβο ρε παλικάρια, ουστ''.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε «τρελό» τον 35χρονο και την πράξη του μια «εξτρεμιστική ανοησία», ενώ σε ανάλογο ύφος τα ΜΜΕ της γείτονος χαρακτηρίζουν τον Κάτσιφα «ακραίο εθνικιστή» και μέλος της Χρυσής Αυγής, οι συντοπίτες του δίνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.

 Οι συγχωριανοί του λένε πως η αστυνομία δεν είχε κανέναν λόγο να τον σκοτώσει. Πως μπορούσε να τον συλλάβει και να τον οδηγήσει στη Δικαιοσύνη. Αλλά επέλεξε να τον εκτελέσει, όπως λένε. Η επίσιμη δικαιολογία της αλβανικής αστυνομίας για το περιστατικό είναι ότι αναγκάστηκαν να τον σκοτώσουν γιατί ενώ τον καλούσαν συνεχώς να παραδοθεί αυτός τους πυροβολούσε για μισή ώρα...

Πρώην πρόεδρος Ομόνοιας: «Πλήρωσε την αγάπη του για την Ελλάδα»

 

Ένας άνθρωπος που γνώριζε καλά τον Κωνσταντίνο Κατσίφα ήταν ο Λεωνίδας Παππάς, πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας. Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 35χρονος πλήρωσε με τη ζωή του την «τρέλα, την υπερβολική αγάπη που είχε για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Βόρεια Ήπειρο».

Διέψευσε πληροφορίες που «ακούστηκαν» πως είχε ψυχολογικά προβλήματα ή τις αναφορές αλβανικών ΜΜΕ πως ανήκε σε ακραίες ομάδες. «Ο Κωνσταντίνος δεν προκάλεσε ποτέ, εξέφρασε απλά την υπερβολική αγάπη του για το Έθνος», είπε. Σημείωσε ότι ο 35χρονος ήταν μεν οπλισμένος αλλά δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν. «Αν ήθελε να το κάνει, θα το έκανε. Αντίθετα, η αλβανική αστυνομία, εν ψυχρώ τον εκτέλεσε χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπήρχε τρόπος να συλληφθεί», είπε.

Τελος, σημειώνεται ότι πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του Κωνσταντίνου Κατσίφα υποστήριξαν στο epirus-tv-news πως αστυνομικοί  πήγαν στο σπίτι του προκειμένου να κατεβάσουν την ελληνική σημαία  κάτι που τον έκανε να χάσει τον έλεγχο!