Γκρουέφσκι: Πολύ χειρότερη η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ σε σχέση με το 2009

Και ο Νικολά Γκρουέφσκι τοποθετείται κατά της συμφωνίας, όπως ο Ιβάνοφ
Ενημερώθηκε: 15/06/18 - 09:37

«Φουντώνει» η πολιτική κόντρα και στο εσωτερικό των Σκοπίων για την συμφωνία ως προς το ονοματολογικό, με τον πρώην πρωθυπουργό της γείτονος, Νίκολα Γκρούεφσκι, να κάνει λόγο για μια «κακή συμφωνία».

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Γκρούεφσκι στηλιτεύει το κείμενο της επικείμενης συμφωνίας, λέγοντας πως πρόκειται για «πολύ χειρότερη συμφωνία από εκείνη που απορρίψαμε το 2009».

Εξοργισμένος ο Ιβανόφ από τη συμφωνία - Δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση με Ζάεφ - Ετοιμάζει διάγγελμα αργότερα

 

«Απερρίφθη το 2009 και έγινε αποδεκτή σήμερα σε μία πολύ χειρότερη εκδοχή της. Όχι μόνο για εξωτερική αλλά και για πλήρη εσωτερική χρήση, μαζί με αλλαγή στο σύνταγμα, την αποκήρυξη της διασποράς, της ιστορίας μας, της Αντιφασιστικής Συνέλευσης για την Εθνική Απελευθέρωση της Μακεδονίας, της εξέγερσης του Ίλιντεν και της ίδιας της ταυτότητάς μας», έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός του ακροδεξιού κόμματος VMRO – DPMNE.

Επί της ουσίας, στέκεται με πιο χαλαρούς όμως χαρακτηρισμούς στο πλευρό του Σκοπιανού πρόεδρου Ιβάνοφ ο οποίος όχι απλά δεν συμφώνησε με την συμφωνία, αλλά την χαρακτήρισε και ως "βλασφημία στους προγόνους".