Κρίση στο Βερολίνο: Θέλει να παραιτηθεί ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών

Χορστ Ζεεχόφερ
Ενημερώθηκε: 02/07/18 - 02:17

Νέα διάσταση παίρνει η κυβερνητική κρίση στην Γερμανία λόγω του προσφυγικού.  Ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), και ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, που βρίσκεται σε σύγκρουση με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ για την μεταναστευτική πολιτική, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της ‘Αγγελα Μέρκελ.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ έκανε γνωστή την πρόθεσή του κατά την διάρκεια κομματικής συνεδρίασης που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στο Μόναχο και η οποία παρατάθηκε μέχρι αργά χθες το βράδυ. 

Ο Ζεεχόφερ προτίθεται επίσης να αποχωρήσει από την προεδρία της CSU, το οποίο συμμετέχει στον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα με πηγές από το Μόναχο η πρώτη αντίδραση ήλθε από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος τόνισε ότι διαφωνεί με την αποχώρηση του κ. Ζεεχόφερ, ότι στηρίζει τον Αρχηγό του κόμματός του, ο οποίος, όπως είπε, δεν πρέπει να είναι το θύμα του ζητήματος της μεταναστευτικής πολιτικής.

Αργά χθες το βράδυ η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών διέκοψε τις εργασίες της χωρίς να πάρει κάποια απόφαση.