Λάδι στη φωτιά από τον Βρετανό υπ. Άμυνας: «Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει!»

Λάδι στη φωτιά από τον Βρετανό υπ. Άμυνας: «Η Ρωσία να το βουλώσει και να φύγει!»
Ενημερώθηκε: 15/03/18 - 18:48

Συνεχίζεται το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Ρωσίας και Λονδίνου με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας να δίνει συνέχεια στις εκατέρωθεν ύβρεις σχετικά με το θέμα της δηλητηρίασης του Ρώσου διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκρίμπαλ και της κόρης του.

«Είναι απολύτως ειδεχθές και απαράδεκτο το τι έπραξε η Ρωσία στο Σάλσμπερι. Απαντήσαμε σε αυτό. Ειλικρινά, η Ρωσία πρέπει να φύγει, θα πρέπει να το βουλώσει», επισήμανε ο Βρετανός υπουργός. 

Η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης, με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών να σημειώνει, απαντώντας στις δηλώσεις Ουίλιαμσον, ότι αυτές δείχνουν πως το Λονδίνο έχει κάτι να κρύψει. 

Διαβάστε επίσης: «Επίθεση» στη βρετανική εθνική κυριαρχία η στάση της Ρωσίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος εμφανίζεται ως ένας εκ των πιθανών διαδόχων της πρωθυπουργού Μέι, καταφέρεται εναντίον της Ρωσίας.

Τον Ιανουάριο, η εφημερίδα Daily Telegraph είχε γράψει πως ο Βρετανός υπουργός είπε ότι Ρωσία σχεδιάζει να πλήξει τη βρετανική οικονομία εξαπολύοντας επίθεση εναντίον των υποδομών της, μια ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει «χιλιάδες και χιλιάδες και χιλιάδες θανάτους».