Μας την...πέσαν και οι Βούλγαροι: Ο ευρωβουλευτής που ανακάλυψε βουλγάρικη «μειονότητα» στην Ελλάδα

 
Ο...χωρίς σχόλια Βούλγαρος ευρωβουλευτής που κάνει λόγο για βουλγάρικη «μειονότητα» στην Ελλάδα ο οποίος ξεχνάει, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρχε καν βουλγάρικο έθνος πριν από το 1850

Ενημερώθηκε: 24/12/18 - 16:35

Είναι γνωστό ότι η Βουλγαρία εξ αρχής διαφωνεί στην ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία».

Μόνο που πλέον, σε μια φάση που όλοι μπορούν να να έχουν και από μια άποψη, εμφανίστηκε Βούλγαρος ευρωβουλευτής από το εθνικιστικό κόμμα και κυβερνητικό εταίρο VMRO να πει κι εκείνος την άποψή του για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Ανγκέλ Τζαμπάσκι μιλώντας στο ράδιο Darik μετά από τον Βούλγαρο πρόεδρο, δήλωσε ότι για τη Βουλγαρία ήταν καλύτερο το όνομα «Νόβα Μακεντόνια»

«Δεν συμφωνούμε, απόλυτα, με την Ελλάδα για την ονομασία της «Μακεδονίας«, για εμάς το καλύτερο όνομα θα ήταν «Νόβα Μακεντόνια».

»Οι Έλληνες, όμως, το απέκλεισαν γιατί έχουν πολίτες, οι οποίοι εξακολουθούν να μιλούν βουλγαρικά» δήλωσε

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες που μιλάνε Βουλγαρικά, εκτός από εκείνους που σπούδασαν στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα υπάρχουν 4.000 Μακεδόνες δίγλωσσοι, που μιλάνε τα «μακεδονίτικα», μια νοτιοσλαβική διάλεκτο που μοιάζει με τα Βουλγαρικά.

Στην πραγματικότητα όμως δεν έχει καμία σημασία τι γλώσσα μιλάνε, αφού είναι αποδεδειγμένο από την ιστορία ότι οι σλαβόφωνοι παντού στη Μακεδονία είναι Έλληνες εξσλαβισμένοι, οι οποίοι μετά την απελευθέρωσή τους από τους Οθωμανούς σε μεγάλο ποσοστό –ιδίως οι Γραικομάνοι– επανελληνίστηκαν γλωσσικά.

Άραγε γνωρίζει ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής ότι δεν υπήρχε καν βουλγάρικο έθνος πριν από το 1850, πολύ πριν οι Ρώσοι «πείσουν» τους εξαρχικούς σλαβόφωνους Μακεδονίας και Θράκης ότι ήταν «Βούλγαροι»;

Μετά, ας μας πει και για τα μηδαμινά δικαιώματα των γηγενών Ελλήνων που ζουν στην Βουλγαρία