Νέα πρόκληση Τούρκου κατά Καμμένου: Θα φάει βαριοπούλα εκεί που δεν το περιμένει

"Πάρτι" προκλητικότητας και τσαμπουκάδων στα λόγια από τους Τούρκους οι οποίοι εξακολουθούν να μιλάνε και για πόλεμο
Ενημερώθηκε: 20/12/17 - 17:46

Συνεχείς είναι οι δηλώσεις από την άλλη πλευρά του Αιγαίου για την “παράνομη κατοχή” τουρκικών νησιών από την Ελλάδα, όπως και η επίδειξη αποφασιστικότητας ότι θα τα πάρουν πίσω.

Χθες, είχαμε μεγάλη αντιπαράθεση -για πρώτη φορά μάλιστα τόσο έντονη- όπως ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην τουρκική βουλή για τα νησιά του Αιγαίου.

Κατά την ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη βουλή για τον προϋπολογισμό, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρθηκε στα νησιά του Αιγαίου ενώ έκανε λόγο και για 3 εναλλακτικές που υπάρχουν – κατά την Άγκυρα – για την επίλυση του θέματος, μεταξύ των οποίων και ο πόλεμος.

«Θα πάρουμε πίσω τα νησιά που έδωσε ο Ερντογάν στους Έλληνες» λέει στέλεχος του νέου εθνικιστικού κόμματος

 

Σήμερα σύμφωνα με το militaire.gr,  το ιδρυτικό μέλος του νέου κόμματος της “Λύκαινας” Meral Aksener, απόστρατος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού ναυτικού Αli Turksen, μπήκε στο παιχνίδι των δηλώσεων για την “παράνομη κατοχή” τουρκικών νησιών από την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι “θα πάρουμε πίσω τα νησιά που παρέδωσε στους Έλληνες το ΑΚP”, ενώ οι "βρώμικες" και προκλητικές δηλώσεις συνεχίζονται.

Ένας άλλος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Οζτούρκ Γιλμάζ, τραβνηκε ακόμα περισσότερο το σκοινί και έβαλε ως στόχο τον Πάνο Καμμένο αυτή τη φορά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ο Έλληνας υπουργός θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι, εκεί που δεν θα το περιμένει" και  «να μην παίζει με την υπομονή της Τουρκίας η Τουρκία».

«Μιλάτε για νησιά του Αιγαίου, πώς τα λένε; Κανείς δεν ξέρει. Η Ελλάδα κάνει επισκέψεις, χτίζει εκκλησίες, οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, οι πρωθυπουργοί τους πηγαίνουν στα υπό κατοχή νησιά. Η συνέχιση της κατοχής είναι αποτέλεσμα της κρατικής πρακτικής. Όταν το CHPέρθει στην εξουσία, θα αποκαλύψουμε ένα ένα τα τουρκικά ονόματα των 156 νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που ανήκουν στην Τουρκία και θα το διακηρύξουμε σε όλον τον κόσμο. Η Ελλάδα ας μη δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας, με το να κατέχει τα δικά μας εδάφη εκεί. Το ξαναλέω: Η Tουρκία δεν είναι μόνο η κυβέρνησή της, ο Έλληνας υπουργός θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι, εκεί που δεν θα το περιμένει. Αν κοιτάξει πίσω στην ιστορία, θα δει πολλά τέτοια παραδείγματα».

Ο Οζτούρκ Γιλμάζ μάλιστα το "χοντραίνει" κι άλλο, μιλώντας για πράξεις:  «Εμείς θα το κάνουμε, είναι χρέος μας. Εμείς πάνω στα δικά μας νησιά, νησίδες και βραχονησίδες δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν μπάρμπεκιου πάρτι και να κουνάνε το δάχτυλο στην Τουρκία. Αυτό ας το μάθουν όλοι!».

Και δεν είναι ο μόνος που τα έβαλε με τον Έλληνα ΥΕΘΑ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπουλέντ Τεζτζάν, είπε: «Συστήνω στον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας να αποφεύγει τις περιπέτειες, τους ενθουσιασμούς και τα παραληρήματα, σε αυτή την περιοχή πνέει ακόμη το πνεύμα του Κεμάλ Ατατούρκ».