Νιώθουν στριμωγμένοι οι Τούρκοι και κατηγορούν τους Έλληνες που...ψήνουν αρνιά στα νησιά!

Ακόμα ένα εθνικιστικό ντελίριο των Τούρκων κατά της Ελλάδας-Κατηγορούν και τον Μακρόν!
Ενημερώθηκε: 31/01/18 - 19:26

Στριμωγμένοι νιώθουν οι Τούρκοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν, τόσο τον βομβαρδισμό στην Αφρίν, όσο και τις προκλήσεις τους προς την Ελλάδα, οι οποίες εξακολουθούν να μαίνονται. 

Έχουν περάσει λίγες μέρες από το επεισόδιο στα Ίμια με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και την ρίψη στεφάνου για τους πεσόντες των Ιμίων και η προσπάθεια αναβίωσης της τουρκικής μονταζιέρας συνεχίζεται. Ο ηγέτης ενός μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το ‘Κόμμα της Ευημερίας",  Τεμέλ Καραμολάογλου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το γεγονός για εκείνον ότι η Τουρκία βάλλεται από 4 μεριές,αναφέρθηκε ξανά προκλητικά στα όσα συνέβησαν στα Ίμια .

Τσατίστηκαν οι Τούρκοι με τη Βυζαντινή σημαία που έφερε η κανονιοφόρος «Μαχητής»

 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προσπαθεί να ανέβει στα Ίμια για να κάνει πικνίκ. Στα νησιά που βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας, οι Έλληνες στρατιώτες σουβλίζουν αρνί, κάνουν πάρτι, χτίζουν εκκλησίες και αστυνομικά τμήματα και μετακινούν στρατό. Και από το νότο και από τη δύση βρισκόμαστε περικυκλωμένοι» και παρότρυνε την χώρα του να βρίσκεται σε εγρήγορση, αφού, μόνο όταν υπάρχει ειρήνη μέσα στην Τουρκία,διασφαλίζεται και η ειρήνη στο εξωτερικό. 

Ο Μακρόν προειδοποιεί την Άγκυρα για την επιχείρησή της στη Συρία

 

Επίθεση και στον Μακρόν

 

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία επιτίθεται και κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που προειδοποίησε  την Τουρκία ότι η επιχείρησή της εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για εισβολή στη χώρα και δήλωσε πως θέλει από την Άγκυρα να συντονίσει τη δράση της με τους συμμάχους της.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ σε απάντησή του δήλωσε ότι τα όσα είπε ο Μακρόν «είναι μια επισφαλής σκέψη στη βάση της». “Όλος ο κόσμος γνωρίζει και πρέπει να γνωρίζει πως η Τουρκία δεν κινείται καθόλου με την λογική της κατοχής. Είναι αρκετό να κοιτάξουν στο πεδίο της γραμμής των δύο χιλιομέτρων του Μούμπιτς, της Τσεραμπλούς και της Αζέζ στην Επιχείρηση ‘Ασπίδα του Ευφράτη’ για να καταλάβουν τί θέλουμε να κάνουμε στο Αφρίν. Οι απόψεις του που δεν αναγνωρίζουν αυτό το πράγμα, δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», ολοκλήρωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.