Προκλητική γκάφα στα τουρκικά βιβλία Θρησκευτικών για την ελληνική μυθολογία!

 
Σκάνδαλο σε βιβλία θρησκευτικών Τουρκίας για τα αγάλματα Θεών του Ολύμπου

Ενημερώθηκε: 18/10/17 - 15:16

Μια νέα πρόκληση-γκάφα βρίσκεται στα βιβλία Θρησκευτικών της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας τηρεί "σιγή ιχθύος" για τα απίστευτα που γράφονται στα βιβλία θρησκευτικών.Αυτή τη φορά παρουσιάζουν τα αγάλματα του όρους Νεμρούτ και συγκεγκριμένα του Δία Ορομάσδη στην νοτιοανατολική Τουρκία ως ειδωλολατρικά, που πρέπει να γκρεμιστούν!

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Τζουμχουριέτ, ‘, η αναφορά βρίσκεται σε βιβλίο του μαθήματος θρησκευτικών της έκτης τάξης και φαίνεται ότι οι συγγραφείς του μπέρδεψαν το βασιλιά Νεμρούντ, εναντίον του οποίου ο Προφήτης Μωάμεθ έριξε φωτιά, με το όρος Νεμρούτ, όπου βρίσκονται αρχαία ελληνικά αγάλματα, βάζοντας τη φωτογραφία του αγάλματος του Δία Ορομάσδη, για να δείξουν τον κακό βασιλιά ‘Νεμρούντ’.

"

Τα αγάλματα στο όρος Νεμρούτ που ανεγέρθησαν επί εποχής βασιλιά Αντίοχου αναπαριστούσαν θεούς και ημίθεους όπως ο Ηρακλής, ο Δίας-Ορομάσδης, η Θεά Τύχη και ο Απόλλωνας - Μίθρας.

Στην περιοχή έγιναν ανασκαφές το 1881 από το Γερμανό μηχανικό Καρλ Σέστερ και το 1987 το βουνό αναδείχθηκε σε τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.