Σαλβίνι: Δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των τραπεζών και στην Ευρώπη των λαών οι επόμενες ευρωεκλογές

Σαλβίνι: «Δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των τραπεζών και στην Ευρώπη των λαών οι επόμενες ευρωεκλογές»
Ενημερώθηκε: 02/07/18 - 02:50

«Δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των τραπεζών από την μία, και της Ευρώπης των λαών από την άλλη» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι τις προσεχείς εκλογές.

Ο Ματέο Σαλβίνι κατά την άφιξή του στην ετήσια κομματική γιορτή της Λέγκας, στην τοποθεσία Ποντίντα της Βόρειας Ιταλίας είπε ότι «οι Ευρωεκλογές του 2019 θα είναι δημοψήφισμα ανάμεσα στην Ευρώπη των ελίτ, των τραπεζών, της χρηματοοικονομικής ισχύος, της μετανάστευσης,  της εποχικής  εργασίας από την μία, και της Ευρώπης των λαών και της εργασίας, από την άλλη. Πιστεύω ότι θα είμαστε πλειοψηφία». 

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ξεκάθαρα ότι εκτός από το μεταναστευτικό η Λέγκα, κρτάει ψηλά στην πολιτική της ατζέντα την αντιμετώπιση της αυξημένης ισχύος, που έχει πάρει στα χρόνια της κρίσης η χρηματοικονομική ελίτ. 

Οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν να αποδίδει καρπούς η πολιτική αυτή, καθώς στην πρόθεση ψήφου η Λέγκα ξεπερνά το 30% και όλα δείχνουν, ότι η τάση αυτή του εκλογικού σώματος είναι το ποσοστό αυτό να διατηρηθεί έως την Άνοιξη του 2019 που θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ