Συλλαλητήριο Αθήνας: Πώς «είδαν» τα Σκόπια τη διαμαρτυρία για τη Μακεδονία;

 
Συλλαλητήριο Αθήνας: Πώς «είδαν» τα Σκόπια τη διαμαρτυρία για τη Μακεδονία;

Ενημερώθηκε: 05/02/18 - 17:14

Συλλαλητήριο Αθήνας: Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, για τη Μακεδονία, σχολίασαν τα Σκόπια και συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπούγιαρ Οσμάνι.

Ελλάδα

«Επίσης, δεν πρέπει να υποτιμάται ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης και τάσσονται κατά αυτού του τρόπου έκφρασης διαμαρτυρίας. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι πρόκειται για ένα εύκολο θέμα που θα λυθεί χωρίς να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην πορεία. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι πως έχουμε κυβερνήσεις (σ.σ. στην και στην ΠΓΔΜ) που είναι αποφασισμένες να βρουν λύση».

Συλλαλητήριο Αθήνα: Όλα όσα έγιναν στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Και συμπλήρωσε: «Αυτές πρέπει να παραμείνουν ήρεμες και προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε στην πορεία. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε σωστές αποφάσεις και όχι εύκολες αποφάσεις», τονίζοντας πως αυτό αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται με διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα. Στον αντίποδα, σημείωσε, ότι δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας.

Νίκος Νικολόπουλος: Η ιστορία δεν συγχωρεί!

Από τη μεριά του, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανέφερε ότι τους προηγούμενους μήνες, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στην ΠΓΔΜ, υπήρχε μια αίσθηση αισιοδοξίας και στις δύο χώρες, αν και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα και το προηγούμενο στην Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διαπραγματευτική διαδικασία οπισθοδρομεί.