Συναγερμός στο Στρασβούργο για επίθεση με όπλα σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Πυροβολισμοί κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου-Ένας τουλάχιστον νεκρός-Εγκλωβισμένος φέρεται ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και άλλοι ευρωβουλευτές-δημοσιογράφοι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Συναγερμός στην Γαλλία καθώς, πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν λίγη ώρα κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου
Ενημερώθηκε: 12/12/18 - 00:16

Συναγερμός στην Γαλλία καθώς, πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν λίγη ώρα κοντά στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για ένοπλη επίθεση, ενώ υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.

Η επίθεση έχει γίνει σε εστιατόριο και ανάμεσά τους είναι Έλληνας Ευρωβουλευτής, πιθανότατα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική του Στρασβούργου, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και δέκα τραυματίες, οι τρεις πολύ σοβαρά. 

Τα πρώτα βίντεο:

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ενημερώνεται διαρκώς για τα γεγονότα στο Στρασβούργο, όπως και ο Γάλλος εισαγγελέας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Στην ίδια περιοχή βρισκόταν και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος...