Τι ετοιμάζουν στα Βαλκάνια; Αλβανικά ΜΜΕ: Ο Έντι Ράμα συναντήθηκε με τον «πνευματικό του πατέρα» Τζορτζ Σόρος

Τι ετοιμάζουν στα Βαλκάνια; Αλβανικά ΜΜΕ: Ο Έντι Ράμα συναντήθηκε με τον «πνευματικό του πατέρα» Τζορτζ Σόρος
Ενημερώθηκε: 21/11/18 - 15:49

Έχουν πυκνώσει πολύ τώρα τελευταία οι συναντήσεις του Έντι Ράμα, με τον «πνευματικό του πατέρα» Τζόρτζ Σόρος, αλλά και με τον ανερχόμενο διάδοχο και γιο του Άλεξ, κάτι που δεν φαίνεται να αρέσει σε μερίδα αλβανικών ΜΜΕ.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι η συνάντηση του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία με τον αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος σε πρόσφατη δημοσκόπηση είδε τη δημοτικότητα του να αυξάνεται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Σίγουρα αυτές οι συναντήσεις προμηνύουν πολιτικές αλλαγές στα Βαλκάνια, την ώρα που η Αυστρία ετοιμάζεται να... επιστρέψει στην περιοχή και να παίξει ρόλο στις εξελίξεις.

Για αυτό και μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των Δυτικών Βαλκανίων που συγκάλεσε στην Βιέννη ο Κουρτς, χωρίς να έχουν κληθεί οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε. και θα έπρεπε να έχουν λόγο στις εξελίξεις στην περιοχή. 

Για τις συναντήσεις αυτές διαβάσαμε στο himara.grΟ πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που βρίσκεται στη Βιέννη σε συνάντηση με ηγέτες των Βαλκανίων, μίλησε για την οικονομία και την πολιτική γενικόλογα, αλλά φαίνεται ότι χρησιμοποίησε αυτό το ταξίδι για να συναντηθεί με τον «πνευματικό του πατέρα» [στο κείμενο: «‘babain e tij shpirtëror»], Τζορτζ Σόρος, γράφουν αλβανικά δημοσιεύματα.

Οπωσδήποτε η συνάντηση δεν ήταν τυχαία, αφού ο ‘αριστερός’ μεγιστάνας Τζορτζ Σόρος βρίσκεται στη Βιέννη μαζί με τον γιο του, Άλεξ.

Αυτό το ταξίδι του Σόρος, είναι από τα λίγα που έχει κάνει τελευταία, αλλά φαίνεται ότι η συνάντηση των ηγετών των Βαλκανίων, τον ώθησε να έρθει στη Βιέννη προκειμένου να παρουσιάσει ο ίδιος τον διάδοχό του, τον γιο του Άλεξ.

Μάλιστα, οι Σόρος, πατέρας και υιός συναντήθηκαν με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως σημειώνεται.