Ζ. Ζάεφ: Η «Μακεδονία» ένα βήμα πριν από το ΝΑΤΟ

Ζ. Ζάεφ: Η «Μακεδονία» ένα βήμα πριν από το ΝΑΤΟ
Ενημερώθηκε: 30/12/18 - 18:34

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ενόψει και της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από το Σκοπιανό κοινοβούλιο. 

Χαρακτήρισε το 2018 ως έτος ενσωμάτωσης, με τη «Μακεδονία» ένα βήμα πριν από το ΝΑΤΟ, και στο κατώφλι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Μάλιστα, στο βίντεο που δημοσίευσε, υπάρχουν πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συναντήσεις του από ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι. 

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Χρονιά ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» παρότρυνε τους πολίτες, αλλά και τους νομοθέτες της χώρας του ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σήμερα, σημείωσε ο Ζάεφ, η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο. \

 «Σήμερα, η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν γίνει το 30ό μέλος της πιο πανίσχυρης συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ. Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία μέσω της οποίας χτίζουμε ένα κράτος με ευρωπαϊκά πρότυπα και γινόμαστε ίσοι με τους πολίτες της ΕΕ», υπογράμμισε. 

«Χτίζουμε τη Μακεδονία για να είναι ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν αξιοπρεπή ζωή και ευημερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μια χώρα επενδύσεων και σύγχρονων υποδομών», πρόσθεσε. 

«Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα» κατέληξε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

 «Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι στο μεταξύ το μήνυμα του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στους γείτονες Σκοπιανούς με αποκλειστική συνέντευξή του στο πρακτορείο MIA της ΠΓΔΜ. 

Βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών όταν έρθει στην ελληνική Βουλή «θα υπερψηφισθεί με απόλυτη πλειοψηφία» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Καρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο Έθνος.