Αφγανιστάν: Νέα επίθεση από τον ISIS αναμένουν οι αμερικανικές δυνάμεις

 
Αφγανιστάν: Νέα επίθεση από τον ISIS αναμένουν οι αμερικανικές δυνάμεις

Ενημερώθηκε: 27/08/21 - 11:25

Σε ετοιμότητα για νέες επιθέσεις στην Καμπούλ βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, μετά το διπλό χθεσινό βομβιστικό χτύπημα στο αεροδρόμιο με περισσότερα από 100 θύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Αμερικανικός Στρατός βρίσκεται σε εγρήγορση για περαιτέρω τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν παγιδευμένα με βόμβες αυτοκίνητα ή ρουκέτες που θα εκτοξεύσουν στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας, καθώς η επιχείρηση εκκένωσης από το Αφγανιστάν προσεγγίζει στην καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Πενταγώνου, 13 Αμερικανοί στρατιώτες -10 πεζοναύτες, δύο στρατιώτες και ένας στρατιώτης του Πολεμικού Ναυτικού- έχασαν τη ζωή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα της Πέμπτης στην πύλη Άμπι στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ και πλησίον της εισόδου του ξενοδοχείου Μπάρον. Συνολικά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί της επίθεσης ανέρχονται σε 103.

Την ευθύνη την ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαιώνοντας τους διάχυτους φόβους που υπήρχαν επί μέρες για επικείμενο χτύπημα.

«Πιστεύουμε ότι είναι η επιθυμία τους είναι να συνεχίσουν αυτές τις επιθέσεις και αναμένουμε ότι θα συνεχιστούν», δήλωσε ο στρατηγός Κένεθ Φρανκ Μανένζι, επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Περιέγραψε τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των ορίων του αεροδρομίου και της χρήσης αντιπυραυλικών και συστημάτων όλμων, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών με τους μαχητές των Ταλιμπάν που βρίσκονται στα σημεία ελέγχου έξω από το αεροδρόμιο.