Αλβανία: Ο "μικρός δικτάτωρ" Ράμα παίρνει με το έτσι θέλω το ΥΠΕΞ

Τελικά ο Ερντογάν ωχριά μπροστά στον Έντι Ράμα-Ποιον βγάζει από την μέση και με ποια δικαιολογία
Ενημερώθηκε: 14/01/19 - 17:11

Να αναλάβει ο ίδιος χρέη υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα,ωστόσο εμπλέκοντας και τον πρόεδρο της χώρας, Ιλίρ Μέτα.

Και μπορεί ο Μέτα να ευθύνεται αρκετά αφού εδώ και εβδομάδες μπλοκάρει το διορισμό του 28χρονου Αλβανοκοσοβάρου Γκεντ Τσάκαϊ ως νέου υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας στη θέση του απερχόμενου Ντιτµίρ Μπουσάτι, ωστόσο ο Ράμα άδραξε την ευκαιρία να λάβει ένα ακόμα αξίωμα από μόνος του, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης.

Το..θάψιμο και η χρυσή ευκαιρία

 

Προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να μην επικυρώσει την υπουργοποίηση του 28χρονου Τσάκαϊ, ο Αλβανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι ο προτεινόμενος για νέος ΥΠΕΞ «έχει σαφή έλλειψη πολιτικής, διπλωματικής, διοικητικής και κρατικής εμπειρίας». Πολλοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι πραγματικοί λόγοι είναι κυρίως αντιπολιτευτικοί. 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει υπογράψει το διάταγμα απαλλαγής του (σ.σ. απερχόμενου) ΥΠΕΞ Μπουσάτι από τα καθήκοντά του, εντός της  προθεσμίας  που ορίζει το Σύνταγμα. Πρόκειται για ακόμη μία παραβίαση για την οποία θα προσφύγουμε, μαζί με τις άλλες,  στο νέο Συνταγματικό Δικαστήριο. Μέχρι την ημέρα εκείνη που θα έρθει  σύντομα, θα είμαι εγώ de jure υπουργός εξωτερικών επειδή δεν έχουμε χρόνο να  χάσουμε αναζητώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Ράμα μέσω Twitter…

Και φυσικά, ο χρόνος που η Αλβανία έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο σε ένα σημαντικό υπουργείο, όλο και περνά...