Αντίποινα του ISIS στην Αίγυπτο: 15χρονος βομβιστής αυτοκτονίας έσπειρε το θάνατο σε αγορά

Αντίποινα του ISIS στην Αίγυπτο: 15χρονος βομβιστής αυτοκτονίας έσπειρε το θάνατο σε αγορά
Ενημερώθηκε: 09/04/19 - 19:32

Τουλάχιστον επτά άτομα -ανάμεσα τους και ένα παιδί- έχασαν τη ζωή τους σήμερα (Τρίτη 9/4) σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά σε μια αγορά στην πόλη Σεΐχ Ζουέιντ, στο βόρειο Σινά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Ο δράστης ήταν ένα παιδί ηλικίας περίπου 15 ετών! Ο «καμικάζι» ανατινάχτηκε κοντά σε μια ομάδα αστυνομικών που εκείνη την ώρα εκτελούσαν περιπολία στην αγορά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αξιωματικοί, δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες. Το ένα από τα θύματα είναι ένα παιδί 6 ετών. Άλλοι 26 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αμέσως την ευθύνη, αναφέροντας ότι έγινε «σε αντίποινα για την απώλεια των εδαφών» που κατείχε στη Συρία, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τζιχαντιστικών ιστοτόπων SITE. Ο βομβιστής αυτοκτονίας ονομαζόταν Άμπου Χάγκαρ αλ Μάσρι, σύμφωνα με την οργάνωση.

Το Σεΐχ Ζουέιντ βρίσκεται ανάμεσα στο Αλ Αρίς, την πρωτεύουσα του βόρειου Σινά, και τη Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα. Οι τρεις αυτές πόλεις μπαίνουν συνήθως στο στόχαστρο των εξτρεμιστών στην περιοχή αυτή.

*Φωτο αρχείου