Βενεζουέλα: Αυτομόλησαν 4 στρατιώτες και ο διοικητής τους - Γκουαϊδό «Καθ' οδόν η ανθρωπιστική βοήθεια» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βενεζουέλα: Αυτομόλησαν 4 στρατιώτες και ο διοικητής τους - Γκουαϊδό «Καθ' οδόν η ανθρωπιστική βοήθεια» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 23/02/19 - 19:47

H ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ, είναι «καθ' οδόν προς τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό από τη συνοριακή πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, όπου βρίσκεται.

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής που επικαλείται το Reuters, Αυτομόλησαν 4 Βενεζολάνοι στρατιώτες μαζί με τον διοικητή τους, που είχαν σταλεί στα σύνορα με την Κολομβία για να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών που μεταφέρουν «ανθρωπιστική βοήθεια» από τις ΗΠΑ.

 

Όπως τόνισε ο Γκουαϊδό, «η ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βενεζουέλα με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο προκειμένου να σωθούν ζωές».
Στο μεταξύ, Βενεζολάνοι στρατιώτες που έχουν αποκλείσει μια γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές που περπατούσαν προς τα σύνορα για να παραλάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια από την κολομβιανή πλευρά, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Να σημειωθεί ότι χθες (Παρασκευή 22/2) είχε σημειωθεί ένταση στα σύνορα με τη Βραζιλία, με αποτέλεσμα δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με εικόνες του AFP που κάνουν τον γύρο του κόσμου οι πολίτες αγκαλιάζουν τους στρατιώτες και τους παρακαλούν να επιτρέψουν να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

1

2