Βιετνάμ: Οι αρχές της χώρας απέλασαν τον σωσία του Κιμ Γιονγκ- Ουν

Βιετνάμ: Οι αρχές της χώρας απέλασαν τον σωσία του Κιμ Γιονγκ- Ουν
Ενημερώθηκε: 25/02/19 - 09:48

Ένας Αυστραλός κωμικός- σωσίας του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές του Βιετνάμ τον απελαύνουν από τη χώρα, περίπου 24 ώρες πριν την άφιξη του πραγματικού Κιμ για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σωσίας του Κιμ, το καλλιτεχνικό όνομα του οποίου είναι Χάουαρντ Χ., εμφανίστηκε στο Ανόι την Παρασκευή μαζί με τον συνάδελφό του που μιμείται τον Τραμπ, προσελκύοντας την προσοχή του κόσμου.

Λίγη ώρα αργότερα περίπου δέκα αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σημείο την ώρα που τηλεοπτικό δίκτυο έπαιρνε συνέντευξη από τους δύο κωμικούς και τους ζήτησε να σταματήσουν τις εμφανίσεις τους.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί από το ξενοδοχείο του ο Χάουαρντ Χ., κάτοικος Χονγκ Κονγκ, κατήγγειλε ως ψευδή τη δικαιολογία που παρουσίασαν οι αρχές του Βιετνάμ για την απέλασή του, ότι δηλαδή δεν είχε έγκυρη βίζα.

«Ο πραγματικός λόγος είναι ότι γεννήθηκα έχοντας το ίδιο πρόσωπο με αυτό του Κιμ Γιονγκ- Ουν, αυτό είναι το πραγματικό έγκλημα», τόνισε προτού εισέλθει σε ένα όχημα συνοδευόμενος από τρεις ένστολους Βιετναμέζους.

Από το αεροδρόμιο ο Χάουαρντ Χ. επέκρινε τους Βορειοκορεάτες λέγοντας ότι «δεν έχουν χιούμορ», ενώ πρόσθεσε ότι «η σάτιρα είναι ένα ισχυρό όπλο».