Δείτε live την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed (ΒΙΝΤΕΟ)

 Δείτε live την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed
Ενημερώθηκε: 02/01/20 - 19:01

Υπογράφεται αυτήν την ώρα στην Αθήνα η διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, σε μια χρονική συγκυρία, όπου έχει κορυφωθεί η τουρκική προκλητικότητα. Η Ιταλία, που θα υπογράψει τη συμφωνία σε κατοπινό στάδιο, θα εκπροσωπηθεί μέσω του πρεσβευτή της. Επιστολή στήριξης του αγωγού έστειλε ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Στέφανο Πατουανέλι.

Την συμφωνία υπογράφουν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, Κωστή Χατζηδάκη, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργο Λακκοτρύπη αντίστοιχα, Επίσης, θα παραστούν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ενώ έχουν κληθεί οι πρώην υπουργοί Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Σταθάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Ζάππειο λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα και οι τρεις ηγέτες επισφράγισαν τη συνεργασία τους με μια φωτογραφία στο αίθριο του Μεγάρου. Αμέσως μετά είχαν συνάντηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.