Διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν στον Μακρόν (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν στον Μακρόν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 18/01/20 - 03:30

Πρωτοφανείς σκηνές χθες στη Γαλλία με ένα οργισμένο πλήθος να επιχειρεί να εισβάλει σε θέατρο όπου βρισκόταν Εμανουέλ Μακρόν και παρακολουθούσε μια παράσταση.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και οι ειδικές  δυνάμεις της αστυνομίας αναγκάστηκαν να τον απομάκρυναν από το Θέατρο.

Η βραδιά ήταν, αν μη τι άλλο, περιπετειώδης για τον Γάλλο πρόεδρο, τον οποίο κόντεψαν να λιντσάρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στα βίντεο που κάνουν τον γύρο των Social Media, δεκάδες διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της πολιτικής του, δημιουργώντας αναστάτωση έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν.

Την ίδια στιγμή αστυνομικοί  προσπαθούσαν να απωθήσουν το πλήθος από το σημείο, όπου επικράτησε αναταραχή.

Επί έξι εβδομάδες βρίσκονται στους δρόμους οι Γάλλοι διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

Η κυβέρνηση των Παρισίων είχε ανακοινώσει στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι «διατεθειμένη να αποσύρει» από το νομοσχέδιό της για μεταρρύθμιση των συντάξεων το μέτρο που δίνει κίνητρα στους Γάλλους να εργαστούν έως την ηλικία των 64 ετών.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σε επιστολή του σε συνδικάτα εργαζομένων, οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν στα μέτρα που θα εφαρμοστούν ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία του συνταξιοδοτικού συστήματος το 2027, διαφορετικά η παράταση των ηλικιακών ορίων για πλήρη σύνταξη θα επαναφερθεί. Κι όσο δεν συμφωνούν, τόσο θα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.