Δικαστήριο Αργυροκάστρου: Συνέχιση της έρευνας για το θάνατο του Κ. Κατσίφα

Δικαστήριο Αργυροκάστρου: Συνέχιση της έρευνας για το θάνατο του Κ. Κατσίφα
Ενημερώθηκε: 12/10/21 - 09:23

Το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου απέρριψε το αίτημα του Εισαγγελέα Τζούλιαν Τσάφκα, για τερματισμό της έρευνας γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 28/10/2018 στους Βουλαριάτες της Βορείου Ηπείρου. Παράλληλα ζητήθηκε η συνέχιση της έρευνας, με τη διενέργεια επιπλέον ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις.

Ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αργυροκάστρου αναφέρει πως: «μετά από αίτημα της εισαγγελίας για κλείσιμο της υπόθεσης, το Δικαστήριο Αργυρόκαστρου, ως αρμόδιο όργανο αποφάσισε να επιστρέψει την υπόθεση, διατάσσοντας την εκτέλεση ορισμένων άλλων ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις. Επί του παρόντος, το ζήτημα βρίσκεται στη φάση εκπλήρωσης αυτών των υποχρεώσεων».

Το τελικό πόρισμα αναμένεται έως τα μέσα Δεκεμβρίου. 

υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες μερίδα αλβανικών ΜΜΕ, επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για το περιεχόμενο του επίμαχου πορίσματος που αφορά τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από σφαίρες των επίλεκτων της RENEA πριν από τρία χρόνια, σε μια προσπάθεια βολιδοσκόπησης των αντιδράσεων της οικογένειας του θύματος, αλλά και της ελληνικής πλευράς.

Τα αλβανικά δημοσιεύματα επικαλέστηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η εισαγγελική έρευνα, για το θάνατο του Κατσίφα, ολοκληρώθηκε καταλήγοντας πως ο 35χρονος ομογενής … αυτοκτόνησε.

Ουσιαστικά δεν ήταν το τελικό πόρισμα της αλβανικής δικαιοσύνης, αλλά η πρόταση του Εισαγγελέα Τζούλιαν Τσάφκα ο οποίος ζήτησε την περάτωση της έρευνας καταθέτοντας σχετικό αίτημα προς το δικαστήριο του Αργυρόκαστρου. Η θέση του Εισαγγελέα προκάλεσε την αντίδραση εκπροσώπων της οικογένειας του θύματος, αλλά και του προέδρου του δικαστηρίου Σουέλα Ντάσι που πρόβαλε αντιδράσεις, ζητώντας συνέχιση της έρευνας.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα παρακολουθεί στενά την υπόθεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ενημερώνουν διπλωματικές πηγές.

Επισημαίνουν, πάντως, ότι δεν έχει εκδοθεί τελική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο.